Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 februari 2012 av Gurkans i övriga hundfrågor (11 svar)
Möjlig lurig valpspekulant från utlandet
Jag har haft kontakt med en uppfödare angående export till utlandet. Jag kommer inte ihåg hela uppfödarens namn så jag vet inte ens om denne är medlem på Vovve, men om uppfödaren är det så hoppas jag att hon läser detta, då jag har fått mer info i ämnet.

Jag blev uppringd av denna uppfödare som fått en förfrågan om att exportera två valpar till en man i England. Då jag har exporterat till England så ville uppfödaren få lite tips och råd av mig kring detta, vilket jag gärna delar med mig av. Det har blivit flera samtal och det senaste avslutades med att jag avrådde uppfödaren att skicka valparna, då det var så mycket som inte stämde, enligt uppfödarens uppgifter.

Köparen har presenterat sig och berättat om sin familj, yrke etc samt att han tidigare importerat hund från USA. Han har verkat mycket seriös och trovärdig. Han har däremot inte verkat ha haft någon kunskap om införselregler till England, även om han sagt att han har koll på det när uppfödaren förklarat vad som krävs. Köparen har upprepade gånger sagt sig vilja betala direkt via Paypal, samt sagt att valparna ska skickas med ett engelskt transportföretag, som dock uppfödaren tydligen själv ska boka resan och betala till.
Uppfödaren har upprepade gånger bett om att få köparens fullständiga adress, då det krävs när man ska skaffa exportstamtavla för valparna och till slut fick hon detta. Vid en koll så gick adressen till ett kontorshus där det inte bodde någon. Det finns dessutom ingen man med uppgivet namn i den stad som han säger sig bo i.

Uppfödaren sätter upp en Paypal-konto och meddelar köparen den titala summan, men nu vill inte köparen betala förrän valparna är klara att resa. Han vill heller inte betala för de faktiska utlägg som uppfödaren har innan avresa (vaccination, pass etc) och han vägrar betala handpenning. Han menar att att han vill betala allt på en gång när valparna är klara för att resa.

I detta läge så sa jag till uppfödaren att avsluta detta, då detta verkar vara någon form av bedrägeri. När jag berättade om detta för min man, så sa han att han kände till hur bedrägeriet går till, då det tagits upp på ett forum (ej djur) han är aktiv i. Det inkluderar falska Paypal-konton, inbetalning av mer pengar än vad man kommit överens om, då transportföretaget ska ha en viss extra summa och resten ska föras över till köparen till ett annat konto... Det verkar vara samma form av bedrägeri som man hört talas om när folk sålt t ex bilar utomlands...

Någon fler som råkat ut för detta?

Slutligen, sälj aldrig någonsin en valp/hund till utlandet utan att ni fått referenser från erkänt rasfolk i aktuellt land!!! Jag exporterar aldrig utan att ha fått riktiga referenser från rasfolket i köparens land. Om man inte känner rasfolk utomlands eller att köparen är ny i rasen, så avstå export!!!!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Gurkans och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Köpt hund i utlandet - tips på ISO-mikrochip?   [1] 2 jun: Divra 2 jun: aenima Köpa hund från utlandet och få den skickad hit!   [4] 18 okt: kubb 19 okt: aenima Möjlig hjärntumör - när är det dags att inse?   [3] 18 apr: Mobelle 19 apr: SanCha Hund från utlandet- ta in   [5] 27 nov: samoa 30 nov: Kalla Importera valp från utlandet?   [3] 26 mar: Thinspo 27 mar: Gurkans Någon som köpt valp från utlandet? Danmark?   [2] 23 mar: Scherzi 24 mar: Labradoodle ta in valp från utlandet? funkar hur?   [2] 31 jan: Bipen&Hubert 1 feb: Gurkans Importera hund från utlandet?   [1] 25 nov: Magajanis 25 nov: Lotta&Akilles hittehund från utlandet eller ej   [10] 9 aug: z_z_z_pytti 10 aug: Nileea En möjlig orsak till att hundar äter sockar!   [7] 9 aug: Nukutvi Huskies 9 aug: Iglo-Iglo&Tia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Chihuahua | Pudel | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB