Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 februari 2012 av z_donut i valpforum (74 svar)
omplacerings valp blir livrädd vid tillsägelse
Hej.
Jag har precis köpt en 5 månaders valp för en vecka sen. Jag har haft flera hundar, både familjehundar och egna hundar, så jag är hundvan.
Har bara gått några dagar nu, så vi lär fortfarande känna varandra. Eftersom hon är en amstaff så har jag direkt visat henne vad mina regler är, vad hon får och inte får göra osv. eftersom dom är så envisa och det gäller att vara konsekvent. Och jag vet precis vad en amstaff går för då vi haft två i familjen, och nu har min syster en. Och dom 3 är och var underbara familjehundar. Så inga negativa kommentarer nu ang. rasen tack.

MEN..

Hon är som sagt en omplaceringshund - dom ville inte ha henne mer helt enkelt för hon var för jobbig. Och det är hon inte, hon är en valp. Ouppfostrad valp men ändå bara en valp. Allting går som det ska, hon får beröm när hon gör rätt och blir ignorerad när hon gör fel. Vi tränar lite 10 minuter hit och dit hemma och under promenaderna. Så det går framåt hela tiden.

Men om jag säger till, med ett skarpt "nej", eller reser mig upp samtidigt som jag säger t ex "gå och lägg dig" då kryper hon ihop, böjer huvudet och lägger svansen mellan benen, precis som att hon tror att jag ska slå henne. Och så har hon varit sedan jag tog över henne. Och jag är inte arg eller så, bara bestämd för att hon t ex försöker nosa på diskbänken eller så.

Hon är en väldigt nyfiken liten tös men samtidigt så är hon rätt så nervös av sig. Men det fixar vi med träning. Men att hon kryper ihop sådär när man säger till henne eller säger "fy" om hon stoppar något i munnen, det tycker jag inte om. Jag försöker då lugna henne genom att klappa henne under hakan och få henne att slappna av med massage och så. Det fungerar litegrann.

Några tips på hur jag ska gå till väga med hennes rädsla förut förutom det jag redan gör?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_donut och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Känslor efter omplacering   [4] 24 maj: PD52 26 maj: pipilotta Hund livrädd för ytterdörren   [3] 23 maj: Norrbottenspets 25 maj: Mira och Esther Omplacering hund   [7] 6 feb: Humlan12 15 feb: Mira och Esther omplacering vuxen hund kontrakt   [2] 16 jul: Vargtassen 19 jul: Gurkans Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272 Omplacering - försiktig stövarblandning 7månader   [2] 30 okt: majsan16 31 okt: Anneli Omplacering/adoption   [3] 21 okt: XXIIXX 21 okt: Anneli LABRADOR-HANE FÖR OMPLACERING SÖKES!   [5] 30 mar: BellaValkyria 31 mar: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Cavalier King Charles Spaniel | Dalmatiner | Finsk Lapphund | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB