Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 mars 2012 av Solos Matte i övriga hundfrågor
Re:Tror på denna metod
Har varit kattägare många år och ibland måste även sådana schamponeras.
I vart fall om jag som jag har haft en och annan som lyckades få allt möjligt i pälsen, olja, falu rödfärg ( råka hamna i hinken) mm. nm.

Katter gillar INTE att tvagas och de väger förvisso inte 30 kilo men kan spreta ötroligt med benen, vrida sig värre än ålar och har jättevassa klor, för inte tala om hur de kan LÅTA

Det enda metod som fungerat är att med stor beslutsamhet bara se till att få in katten i duschen, utan att tycka minsta synd om den eller visa rädsla (för tex bli riven eller biten) och helt enkelt utföra tvagningen. (och första gångerna så har det krävts att man är minst 2 personer)

Jag lovar när väl kattstackarn hamnat i duschen och börjat blötas ner så har det förta gångerna antingen varit katt i panik eller totalt apatiskt katt. Det gäller ett mentalt helt bortse från detta och bara jobba på med tvagningen.

Efter ett antal gånger så har katten helt enkelt vant sig, det är inte jordens undergång och jag har till och med lyckats utföra det hela helt ensam.

Så jag tror på målmedvetenhet och beslutsamhet och att INTE visa att man tycker själv det är jobbigt eller tycker synd om hunden.

Vad som kan hjälpa i ett badkar är att ha en halkmatta så hunden kan stå stadigt, för när den halkar om kring så blir allt mycket värre. I värsta fall om just badkaret är problemet så gör som en kompis till mig som inte orkar lyfta hunden i karet, duscha den bredvid och skura sedan badrumsgolvet ordentligt. Är bara fallet i golvbrunnen så vattnet rinner ner där och inte ut genom tröskeln så är det inte någon problem.

Helén

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Solos Matte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund livrädd för ytterdörren   [3] 23 maj: Norrbottenspets 25 maj: Mira och Esther Hund livrädd efter chip kastrering   [2] 27 jun: Smulans 28 jun: Torparinnan Man dränkte sin hund i badkar   [4] 15 sep: Hortensia 22 sep: ScoobyDoo Min hund är LIVRÄDD!   [14] 12 jul: Sandra & Maya 19 jul: Myra Livrädd valp, hjälp   [13] 29 aug: Freja 20 sep: Amy och Varghunden Är det bara jag som är livrädd?   [8] 9 mar: Uems 10 mar: Uems Vad händer med honom? Livrädd!   [0] 26 feb: Maathiey Vad händer med honom? Livrädd!   [5] 26 feb: Maathiey 26 feb: koolajen Ni som bara har badkar...   [6] 18 okt: Cocker 18 okt: Jennie&Märta Simning i badkar överviktig hund hur länge?   [13] 13 apr: Louies matte 14 apr: Louies matte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Finsk Lapphund | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB