Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 april 2012 av z_AnnasoR i övriga hundfrågor (13 svar)
Ettårig attentionwhore
Jag har en ett år gammal labbe/rottis och hon håller på att göra mig galen!
Vi är ute på minst en långpromenad varje dag (inkl. mindre rundor såklart) och då är det antingen skogspromenad på ca 1.5 timme med hundbus med hundkompis, lite träning och hon är lös hela tiden, eller koppelpromenad med lite små övningar på vägen, alt. lös i inhängnad med lättare träning. Hemma försöker jag att se till att hon alltid har ben att tillgå så hon har nåt att pyssla med och gnaga på, och några gånger i veckan lite avancerade inomhusövningar där hon ska få ut mat ur diverse saker. Alltså mental stimulans.
Utöver detta så är hon ensam väldigt lite, hon har inga problem med att bli lämnad. Det blir ca 3 gånger i veckan på max 4 timmar åt gången.
Dessutom är jag noga med att inte över- eller -understimulera henne samt att öva på att koppla av också.

Hon är en stabil och helt okej väluppfostrad hund, men helt plötsligt har hon blivit som en valp igen. Hon KAN INTE ha tråkigt nångång! Det spelar ingen roll hur länge vi varit ute och hittat på saker, hon är inte det minsta trött när vi är hemma, hon känns orolig och lite uppstudsig. Är efter mig vart jag än går och jag har känslan av att hon inte slappnar av. Hon ligger och morrar och skäller på mig (på ett busigt sätt för att gå igång mig) men vad jag än gör, ignorerar, säger till osv så bara triggar detta henne. Sitter jag och kopplar av i soffan går hon runt och gnyr som om hon är rastlös och bajsnödig trots att vi kanske precis kommit in. Rör jag minsta kroppsdel eller går på toaletten flyger hon upp som att "nu händer det nåt" och sätter sig vid dörren som om vi är påväg någonstans. Detta och mycket mer gör mig tokig.
Ska hon inte kunna ha en dag då det inte händer så mycket utan att driva mig till vansinne inomhus? Alla hundar måste väl kunna ligga och sova bort nån dag här och där utan att ständigt iaktta och vänta på att nåt ska hända och bete sig som en rastlös valp på 5 månader?

Är detta bara vanligt tonårsbeteende som går över eller är det jag som gör något fel? Har min hund tonårsenergi så jag behöver tänka på något speciellt?

Att jag sliter mitt hår över det är kanske för att jag spenderar så mycket tid med henne själv, men vem skulle inte få nog till slut? :)

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_AnnasoR och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
tips på hundnamn till ettårig tik.   [5] 11 jan: Lilla Trumman! 12 jan: alveranter Ettårig goldenhane kan inte slappna av   [11] 17 nov: Freddiesmatte 18 nov: Hortensia Ettårig Lhasa med stora benproblem   [2] 31 okt: Bubben 1 nov: Bubben Hjäl.p! Svårtmed inkallning ettårig tik   [9] 29 dec: tinternell 29 dec: tinternell Hundkompis till ettårig hanhund i Örebro sökes!   [0] 7 okt: Nellin Lekkompis till ettårig hane i Örebro   [2] 7 okt: Nellin 8 okt: saraa Hur mycket motion klarar en ettårig schäfer?   [7] 19 nov: ZAP 19 nov: HeidiMariette para ettårig tik? (utfyllnad)   [7] 22 jul: sosso88 24 jul: sosso88 ettårig hund som mjölktrampar o.O   [8] 29 maj: Cahira 30 maj: z_jennie.f Höggravid med en ettårig Golden, råd efterlyses!   [46] 9 jun: Maddeleeen 10 jun: Maddeleeen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Schäfer | Jack Russell Terrier | Pudel | Labrador Retriever | American Staffordshire Terrier
© 1998-2020 Enfinia AB