Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 maj 2012 av SandraM i valpforum (38 svar)
6 mån-valp stannar och vägrar gå på promenad
Jag har en 6 månader gammal njuffe som har fått en riktigt ful ovana - när han fattar att vi ska gå in igen efter en promenad/utevistelse så sätter han sig ner och vägrar gå vidare! Det spelar ingen roll vilken väg vi tar för han fattar direkt. Varför gör han detta? När vi är ute har vi ofta väldigt roligt, är det för att han vet att vi ska komma in till lgh och ta det lugnt som han protesterar?

Samma sak om vi går förbi hans äääälskade rastgård här i området, i 8 av 10 fall som vi går förbi rastgården går vi in där, men de övriga 2 ggr vi INTE ska in där vägrar han gå vidare utan sätter sig ner och glor på mig som om jag vore helt dum i huvet. Eftersom att han är rätt tung och börjar bli stark som en oxe orkar jag snart inte flytta på honom när han håller på såhär, så man får i princip slita i honom för att få med sig han. Det enda som funkar är om man lockar med en pinne eller nåt men förstärker inte det hans fula beteende? Det känns som att det blir värre för varje dag, han blir bara mer och mer envis och jag vet inte hur jag ska få han att gå vidare när vi har varit ute/gå vidare när vi kommer till rastgården.

När vi möter andra hundar glor han bara, han stannar inte upp utan beter sig som vanligt, det är bara när vi ska in/förbi rastgården som han vägrar gå vidare..

Hur ska jag göra? VAD ska jag göra?

Tacksam för svar..

Som medlem kan du här läsa lite kort info om SandraM och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vägrar torkning och skakiga händer.   [8] 10 mar: Sussane 14 mar: siggepojken Hund som ej vill gå på promenad efter flytt   [5] 30 aug: Klix 5 sep: Ayrin Hundvvalp 10 mån beter sig konstigt på promenad   [2] 19 jul: Tarek 19 jul: Tarek Hundmöten där folk stannar med hundarna   [32] 7 apr: Chowchow 8 jun: Anneli Finsklapphund stannar i trappuppgången   [1] 15 mar: Kristin_Kezo2012 16 mar: Lona problem med valp vid hundmöten på promenad   [9] 28 jun: username 12 aug: ygdrsil Vägrar släppa saker!   [12] 11 jun: difaren 16 jun: username Unghund hoppar och biter mig promenad   [7] 5 jun: MaryyyS 12 aug: ygdrsil Hund som vägrar promenera   [6] 8 jan: Frallis 23 jan: Silverholm Valp kissar inne efter promenad   [5] 26 jul: camilla760 27 jul: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bullterrier | Engelsk Setter | Shar-Pei | Rottweiler | Belgisk Vallhund | Bergamasco | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2020 Enfinia AB