Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 juni 2012 av ElsaTheChihuahua i vård & skötsel (87 svar)
Plocka eller inte plocka?
Jag har för första gången i mitt liv skaffat en storpudel. Har ingen erfarenhet av dem tidigare annat än att mamma och pappa hade en mellanpudel förut (jag hade flyttat hemifrån när de köpte honom).
Nu undrar jag över det här med att plocka hår i öronen på dem. Alla uppfödare jag pratat med säger att man måste göra det för att det inte ska växa igen och så att det ska komma luft, men veterinären säger att man inte ska göra det annat än om det verkligen blir jättemycket hår i öronen på dem. Vet. säger att det är ovanligt att det blir så mycket och att de flesta öronproblem på pudlar beror just på att man plockar dem.
Min valp blev plockad dagen innan jag fick hem honom och uppfödaren sa att han kan vara lite irriterad av det så här i början innan han vant sig vid behandlingen. Han gick och skakade på huvudet och kliade sig rätt mycket de första tre dagarna men jag tänkte att det går väl över. Fjärde dagen satt han och ylade och gnisslade tänder och kliade sig som besatt och jag åkte till veterinären som konstaterade öroninflammation som hon trodde orsakats av plockandet. Hon rekommenderade att jag inte skulle plocka honom alls om det inte är absolut nödvändigt och i så fall bara ta lite. Hon sa också att de flesta pudelägare gör det eg för utställningars skull och för att det ger ett renare intryck och att det är väldigt ovanligt att det blir så mycket hår i öronen så man faktiskt måste plocka.
Jag pratade med uppfödaren och hon sa direkt att jag inte ska gå efter vad vet. sa eftersom vet. oftast inte kan pudlar och inte förstår att det är normalt för pudlar att reagera så innan de är vana vid behandlingen.
Nu vet jag inte vad jag ska tro eller tänka. Jag vet bara att mina föräldrar aldrig plockade öronen på sin pudel och han hade aldrig några problem. Det känns ju ändå som att en vet. borde veta vad de pratar om?
Vad säger ni?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om ElsaTheChihuahua och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Komplikationer efter TPLO, plocka ut implantat?   [7] 2 okt: elinlolarsson 3 okt: Lona Få 9 årig hund att acceptera att plocka öronhår?   [8] 23 jan: Louies matte 24 jan: HUNDraelvan Spårapporter - markera/plocka upp?   [5] 29 dec: my flatcoats 29 dec: my flatcoats Hur få hunden att sluta plocka upp skräp   [23] 20 jan: Squeeky 11 feb: Squeeky Plocka upp efter hunden. Skäms så!   [8] 10 jan: EmelieSofia 11 jan: Lunata Plocka svamp nu?...............   [14] 14 aug: Jeanette82 15 aug: Morrhoppan Brukar du plocka upp glas ute, exv i skogen?   [12] 3 jul: my flatcoats 7 jul: borzoiulla Plocka glas ............................   [9] 16 nov: Ofcorso 16 nov: sendit Någon som vill plocka svamp i helgen runt Uppsala?   [7] 13 okt: Yezz 14 okt: Flatteligan Måste man plocka upp hundbajs? Och..   [107] 19 sep: Mattebus 24 sep: koff
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Golden Retriever | Labrador Retriever | Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Boxer | Fransk Bulldogg
© 1998-2020 Enfinia AB