Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 juni 2012 av BJ_Hill i övriga hundfrågor (13 svar)
Ni med Schäfer, är den så svår?
En ras som alltid varit mig nära i hjärtat är schäfer. Men så till fråga, är de verkligen så svåra ett uppfostra?

Jag är rent ut sagt livrädd för renrasiga schäfrar, dock inte så att jag backar men jag blir fryst om de springer mot mig, men är ändå kär i själva rasen och de är vackra hundar.

Anledningen till min rädsla uppkom när vi flytta till denna stad och vår dåvarande granne hade två fruktansvärt instabila schäfrar, innan dess hade jag ingen som helst rädsla. Sen en dag när jag satt på cykeln utanför hyreshuset (hade ingen hund vid mig) kommer gubben (ca 70 basst) med båda schäfrarna och han har aldrig någonsin orkat hålla i dem utan släpper kopplet vid minsta ryck. Sagt och gjort, hunden gör utfall mot mig och gubben släpper kopplet, nerdragen i backen med en schäfer hängandes runt min arm blir jag och jag försöker med alla medel sparka bort hunden medan gubben bara står och ser på. Hans andra hund blir då taggad och givetvis släpper han den också, där har jag sen två schäfrar (en enorm hane som var den som drog ner mig och en mindre tik) som sliter och drar i mig. Jag lyckas på något sätt putta bort tiken och hänga mig runt nacken på hanen och dra ner den på backen, i det ögonblicket tar gubben tag i min arm och slänger mig åt sidan och skriker "vad fan håller du på med" och tar sen sina hundar och går hem. Jag fick aldrig några skador, var bara mina kläder som fick. Händelsen blev anmäld men vi flytta därifrån då paret börja trakassera oss med alla medel efter det.

Sen dess har jag bara träffat schäfrar som morrat, hoppat, bitit osv mot andra hundar eller i värsta fall människor. Finns det inga snälla schäfrar och är dem så omöjliga att uppfostra? Det var eller är kär ras för mig men samtidigt skrämmer de mig pga de exemplar jag träffat.

Nu har jag haft hund som var korsning med schäfer men det ger inte mig den rädslan som en renrasig gör då det är en renrasig schäfer som skapat bilden. Undrar detta mest i största allmänhet, skulle aldrig skaffa en renrasig pga min rädsla för dem men samtidigt känner jag att vara rädd för dem är rätt jobbigt då det är en rätt populär ras och vart man än går finns det alltid en schäfer. Kom och tänka på detta när jag träffa en söt schäfervalp här om dagen som hoppa mot mig och skällde vilket gjorde att jag tog ett steg åt sidan.
Raser: Schäfer

Som medlem kan du här läsa lite kort info om BJ_Hill och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
måste man hålla på med en schäfer hela tiden?   [10] 27 jan: username 4 feb: username Småväxt Schäfer valp   [12] 10 jan: Mangi 18 jan: Mangi Schäfer med separationsångest   [3] 5 jan: Majala 7 jan: Sezziyanen Tips på schäfer   [0] 10 nov: Ssofie Schäfer - är vi redo?   [3] 7 nov: Ssofie 19 feb: hundöga återkomst Tips på bra Schäfer kennel sökes   [0] 28 okt: Jenny76 schäfer kunde ej resa sig   [19] 8 jun: effinala 7 jul: effinala "riktig" schäfer med schäfer teckning   [2] 20 maj: huxflux 23 maj: Lona Osteochondros, 8 mån schäfer, vilket foder?   [9] 10 maj: nenners 15 maj: Anneli Schäfer kompisar   [2] 6 maj: Maltis 9 maj: Feliciaaw
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Irish Glen of Imaal Terrier | Schäfer | Welsh Springer Spaniel | Boxer | Tax | Chihuahua
© 1998-2018 Enfinia AB