Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 juli 2012 av valpmatte i sjukdom & hälsa
Re: Ni som har allergihundar, kvalster, poll...
Jag har en hund som har dammkvalsterallergi. Han testades för det och sedan när svaret var positivt så påbörjades framställandet med ett specialtillverkat vaccin som han får sprutor med. Nu har vi tack och lov kunnat gå ifrån sprutorna (vilket oftast är en livslång behandling) då allergin av sig självt lugnat ner sig.

Kortison behöver de väl bara om det är riktigt riktigt illa???? Men jag är inte säker, det jag vet iaf är att långvarit och frekvent kortisonbehandling förkortar hundens liv, men ibland är ju ett kort men lyckligt liv bättre än ett långt och plågsamt. Men som sagt det är ju en övervägning man måste göra i fall till fall.

Allmäna råd för kvalsterallergihundar är att inte dammsuga utan att moppa golvet (om inte dagligen så iaf några gånger i veckan) och att vädra sängkläder och hundens fällar ofta. Tvätta leksakerna osv. Detta förutsatt att du inte har en hund som är överkänslig mot rengöringsmedel för då måste man väl skaffa nå specialmedel att rengöra med kanske??

Som medlem kan du här läsa lite kort info om valpmatte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ni med Allergihundar   [3] 20 sep: Ginza Schäfertik 21 sep: Gurkans Ni med allergihundar, hjälp!   [14] 10 aug: Puddingpastejn 1 okt: Ginza Schäfertik Tips mot allergi av kvalster?   [18] 12 sep: Malin_87 15 sep: pissemiss Ahhhtjoo!!! Pollen far omkring.   [6] 17 maj: Ruccola 17 maj: Mankaboom Någon om börjat känna av pollen?   [5] 3 mar: Pajni 3 mar: Apache Ni med allergihundar, hjälp med fortsättning   [13] 25 jul: TokigaTure 30 jul: TokigaTure Ni med allergihundar   [10] 27 maj: J 10 28 maj: OZZYPOZZ nos kvalster hund.......   [1] 19 apr: magneet 19 apr: ZiGon Öron problem, kvalster?   [3] 19 aug: Hessen 19 aug: Udda Äntligen klarar han pollen men nu en massa annat   [0] 10 jul: z_Vicksis
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Cavalier King Charles Spaniel | Grand Danois | Tax | Belgisk Vallhund | Jämthund | Staffordshire Bullterrier
© 1998-2020 Enfinia AB