Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 juli 2012 av TokigaTure i sjukdom & hälsa (13 svar)
Ni med allergihundar, hjälp med fortsättning
Hej!
har skrivit tidigare inlägg om detta: http://vovve.net/Rastplatsen/display_message.asp?mid=6545555

Kortfattat: Ture har varit dålig i magen sedan han var liten, mer eller mindre. Har testat olika veterinärfoder och vanliga foder, inget har hjälpt(har testat upp emot 10 st på ett år=pajat tarmfloran) Han är alltså dålig i magen men äter nu färskfoder, nordic sp+, sen årsskiftet, det är bättre men inte 100.

Han har också problem med huden som ex öroninflammation, svamp i tassar, furunkolos på hakan, fäller massor. Han har haft svamp i tassarna i snart 10 månader, det lägger sig för att sedan blomma upp, han biter på dom varje dag så han tycker ju det är jobbigt (försöker avbryta) Han kliar sig också mycket på hakan.
Jag badar honom nu i klorhexidinschampo några ggr/vecka och det hjälper väl lite.

Jag tror han har dåligt immunförsvar eftersom det till stor del sitter i magen och magen och huden hör ihop på något sätt. Har testat Standardt immun men det blev han superdålig i magen av. Dom på standardt rekomenderade att tillsätta kalk så det har jag precis börjat med. Tänkte att jag kan ju testa eftersom överskottet går ut med avföringen.

Vi har tagit blodprov på ifall det slår på innomhus allergi eller utomhus. Han fick postivit på gräs/ogräs och kvalster. Har även tagit prover på parasiter och lever osv..
Veterinären ville ta upp utredningen efter sommaren just för att han bara hade varit med om en sommar när vi började.
Vi har också gjort gastroscoliokopi som visare irriterad tarmslemhinna och biopsier som visar hudinflammation. Allergier kunde inte uteslutas.

Jag har bytt veterinär eftesom det inte hände speciellt mycket och jag upplever att dom gör "onödiga" saker istället för att gå rätt på sak. Missförstå mig rätt när jag säger onödiga, men jag har tidigare erfarenheter av att dom gärna drar ut på det.

Nu undrar jag om någon har liknande problem och vad ni har gjort, vilka tester och sådär.. Jag är så himla orolig över tassarna och magen. Jag vill heller inte behöva byta foder då han älskar det och magen trots allt blivit bättre, och jag vill verkligen inte paja tarmfloran.

Han mår annars bra, pigg och glad, matglad, dricker som han ska, glansig päls, men har lite svårt att gå upp i vikt.

Snälla kom med tips!! vi ska snart ta upp utredningen igen.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om TokigaTure och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
HJÄLP, staffevalp   [3] 8 maj: Staf 19 maj: Halvtand Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Köpa omplaceringshund yorkshireterrier hjälp   [9] 17 apr: tittioo 22 apr: Lona Hjälp parning !?   [1] 14 apr: Humlan12 14 apr: Gurkans Efter operation av Urinsten (Hjälp/Råd)   [1] 21 mar: Silver08 23 mar: Puddingpastejn DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Siberian Husky | Dvärgpinscher | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier
© 1998-2020 Enfinia AB