Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 oktober 2012 av Lina, Algot & Sigge i övriga hundfrågor (13 svar)
Hunden besatt av kaninen/smådjur
Måste berätta om ett litet problem jag har med min jack russell Sigge.

Han har alltid varit besatt (som i att stirra och blänga på kaninen i evigheter tills jag säger till) av våran kanin. När vi bodde i lägenhet så hade vi kaninen i ett speciellt rum, varje gång vi skulle in i det rummet och greja med kaninen så stod Sigge som en besatt och bara stirrade in i rummet. På kvällarna visste han att vi snart skulle gå in i kaninrummet och ge kaninen mat (det var en rutin)

Då var han på helspänn sista timmen innan kaninen skulle få mat. Såfort vi rörde oss så for han upp och sprang fram till kaninrummet och ställde sig och glodde, när han då märkte att vi inte skulle dit la han sig och vilade igen tills vi rörde på oss igen (eller reste oss upp, det var främst då han for iväg då)

Det blev lite bättre i slutet ett tag, då blev han bara besatt efter att vi gått sista kvällspromenaden och det gjorde vi alltid precis innan vi skulle lägga oss och ge kaninen mat. Så då höll han sig lugn på kvällen och brydde sig inte vid att vi reste oss eller så.

Nu har vi flyttat till hus och nu har vi kaninrummet på övervåningen och vårat sovrum ligger bredvid det rummet. Nu är det samma visa på kvällarna, såfort vi ska upp och lägga oss och ge kanin mat så står han där och stirrar som besatt.

Nu är det bara så att såfort vi lagt oss för att sova, ligger han i sovrummet och flåsar och flåsar och flåsar. Jag kan inte alltid sova för att han ligger och flåsar (tillägg: han gör inte detta varje kväll men det händer ett par till tre gånger i veckan) Ibland ligger han och piper så man får säga till honom. Inatt typ kl 3 så fick min sambo gå ner och sova på soffan för att han inte kunde sova på grund av att Sigge flåsade och pep.

Det är så himla jobbigt att han är så stressad kring smådjur och även vissa katter (katter som inte är våra egna och främst då katter som visar rädsla och osäkerhet mot honom, dom är extra roliga)

Jag vet inte riktigt hur jag ska få bukt på detta, jag vill inte stänga ute honom från sovrummet, för han fortsätter ju säkerligen att stressa upp sig om han får vara nära kaninrummet. Vi funderar på att flytta ner kaninen till ett rum i källaren, men detta är ju fortfarande ingen lösning på han beteende.

Förstår givetvis att det handlar om instinkter hos min hund, han är en jack russell och det är en grythund/jakthund men det beteendet han visar är ju inte sunt och jag vill höra om någon har några förslag på hur jag kan jobba med honom och vad jag kan göra.

Alla tips mottages med stor tacksamhet!

Ett litet tillägg jag kan göra är att han är helt ointresserad av vilt och han är väldigt lydig och lätt att ha lös. Han sticker aldrig på ett spår eller efter harar när vi är i skogen.

Ursäkta för långt inlägg, får hoppas någon orkar läsa

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lina, Algot & Sigge och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
När kan hunden bli gravid?   [3] 13 sep: Fogelmark 13 sep: Fogelmark Ratad av hunden   [4] 11 sep: mydog 16 sep: Sezziyanen Hunden konstig efter narkos.   [4] 29 aug: AndreasEng 31 aug: Puddingpastejn Hunden skäller på balkongen   [6] 14 aug: annalena654 15 aug: Sezziyanen Någon här som minns Yanna med hunden Diddi fr 2010   [1] 18 jul: yanna 18 jul: Ayrin Hunden med tratt...   [3] 7 maj: pipilotta 19 maj: Halvtand Hunden gnyr och verkar störas av något baktill   [2] 7 mar: Matrix 8 mar: Torparinnan När ni jobbar hunden   [2] 8 feb: Dimma 10 feb: Ayrin Hunden Wilma dog av nyårssmällarna   [1] 4 jan: mojji 24 jul: Frallorforlife Hunden är svartsjuk på min pojkvän   [1] 27 nov: Anika 27 nov: Svea58
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Podengo Portugues | Beagle Harrier | Labrador Retriever | Beagle | Fransk Bulldogg | Golden Retriever | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB