Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 november 2012 av Cortex i övriga hundfrågor (17 svar)
Vad skulle ni gjort i denna situation? (Grannar)
Min dvärgschnauzer på 8 månader är en pigg liten tjej, vaksam som rasen ska vara och har lätt till skall i vissa situationer. Tyvärr är hon fortfarande vaksam mot grannarna i området, och kan skälla om vi möts i trappan. Något som jag inte gillar och jobbar på att träna bort. Men det bor inte så många här så vi möter faktiskt sällan grannar i trappan.

Idag kom det dock en besökare till grannen när jag var på väg ut med hundarna. Lilltjejen gjorde några skall, jag försökte tysta henne och vi gick förbi personen. Stannade på trappavsatsen och fortsatte jobba med henne, för att inte bara "fly" från situationen. Då var människan tvungen att kommentera sarkastiskt: "ja, hoppas det inte bor någon här som jobbar natt och sover nu". (Klockan var 13:30).

Men vad skulle jag göra då? Hon såg ju att jag försökte tysta hunden, jag försöker jobba bort beteendet, ändå var hon tvungen att vara sarkastisk. Skulle jag sprungit in i lägenheten igen för att slippa situationen? Hur ska jag då kunna träna henne?

Och grannarna, de har inte klagat det senaste halvåret, jag tror inte de störs av skällandet. Det är ju inte så att hon står hemma och skäller hela dagarna, inte heller skäller hon när någon går i trappan. Det är bara om vi möts nära, typ i trappan eller precis utanför porten som hon skäller. Otrevligt beteende, ja, därför jobbar jag på det genom socialisering och kontaktövningar. Men vad kan jag göra innan det funkar ordentligt?

Har aldrig tänkt att detta skulle störa grannar mer än t.ex. barn som slamrar i trappan osv, men efter denna kommentaren börjar jag fundera på om jag stör. Borde jag fråga grannarna? Eller överreagerar jag? Jag tycker själv att man får tåla lite ljud när man bor i lägenhet, och är det något man har problem med så pratar man, inte fäller sarkastiska kommentarer.

Vad skulle ni gjort i denna situation?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Cortex och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken/vilka hundraser skulle passa mig?   [8] 31 jan: Sarakn 5 feb: Ayrin Hur skulle du göra? Valpköpare   [19] 16 jan: beabus 20 jan: Ayrin vad skulle ni säga att quick fix är?   [2] 15 nov: Malin_87 16 nov: Malin_87 Vilken ras skulle kunna passa mig och min familj   [10] 18 okt: frejgalej 27 okt: Leias husse Råd för en ohållbar situation   [22] 3 sep: lybrics 5 sep: Puddingpastejn Gjort undersökning av hund m. aggressivt beteende?   [4] 9 jun: Lollo272 10 jun: Draghund Vad hade ni gjort i min situation?   [4] 1 jun: Sussane 2 jun: Sussane Denna med ensamhetsträning   [1] 24 okt: Chin86 28 okt: Ayrin Hundägare, kan ni svara på denna snabba enkät?   [0] 8 okt: HundpassarnaUF Hejsan på er, jag skulle behöva lite TIPS & HJÄLP   [6] 12 mar: oscar_min_bichon 14 mar: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Grand Danois | Golden Retriever | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB