Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 december 2012 av Belgisk Vallhund i lydnadsforum
oj så mycket fel i ett och samma inlägg
För det första förstår ja inte hur du först skriver att du hatar antidrag sele men så använder du ett SJÄLV på DIN egna hund?
Är du en URUSEL hundägare då


Halti och antidarag sele är ju inga saker som tar bort problemet, de är ju bara till för att man ska kunna KLARA AV att HÅLLA I sin hund vid varje möte.
Nu när de glas halt ute så behöver man inte ens nån vidare större ras för att åka kana efter sin utfallande hund.

Då de inte verkar veta vad nått av hjälpmedel igentligen innebär så är det just ett HJÄLPMEDLEL till ägaren.
IStället för att ägaren blir livrädd varje gång hen ser ett möte och all tid och träning går ENDAST åt av att kämpa sig blå av att endast fixa att hålla i sin hund.

sätter du då på ett halti t.ex så kommer ägare inte bli så rädd längre då ägaren vet att hon nu denna gång kan hålla i sin hund så den inte skadar eller dödar nån annan lilla hund.
OCh med de så kan hon hålla i hunden lätt med bara ena handen för att hålla kvar den och kan då istället fokosera med resten av kroppen till att få hunden att sitta t.ex eller vad man nu tränar in vid möte.


Det gör jätte mycket för ägare som vill träna bort ett betende med dessa hjälmedel.
Vet inte hur många jag har träffat som inte ens vill gå ut med sina stora hundar för att de är så rädda att tappa hunden ute.

sen verkar du tro att de gör ont att ha på sig dessa saker? Varför tror du att en liten lös tyg grimma skulle göra ont eller att hundarna utsätts för obehag av det.
Fixar inte din hund en liten sketen tyg grimma slappt på sig så har man större problm än så med den hunden...mer åt vrak hållet liksom...


Däremot kan ovana hundar första gången ta upp tassen för att få bort det av ren reflex att ta bort det från nosen men de är för att de är ovana och har inget om att få ont att göra.
Men hela grejen är ju at man tränar in den på ett possetivt sätt, när ja hade den under träning på schäfern förut så var de bara att veckla ut den så trär hon på sig den själv...så HEMSK var de verktyget ;)

Och att säga till TS att hon ska öva på andra hundar när hon inte kan hålla hunden är ju bara farligt och dessutm skulle de bara göra saken värre då hon bara skulle kämpa med att hålla kvar sin hund istället för att fokosera träingen på HUNDEN och för att kunna göra det så måste man kunna hålla i den LÄTT även när den står på bakbena med all sin kraft.


/D&D

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Belgisk Vallhund och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund får utfall   [7] 14 jun: Puffp 1 jul: STB Sprayhalsband/dressyrhalsband för olovlig jakt?   [12] 14 maj: lingo 19 maj: Halvtand Unghund 10 månader, plötsligt utfall mot hanar   [13] 24 feb: lingo 26 feb: Anneli Hunden gör utfall   [5] 12 mar: Mocca 14 mar: Ayrin Russkiy toy gör utfall mot spädbarn   [8] 5 okt: Senzafina 8 okt: Lona 15månaders tik började göra utfall?   [6] 17 apr: amstafftjejen 18 apr: mustaschnos Skäller, osäker, utfall vid hundmöten !   [4] 2 aug: Nilla&Västgötaligan! 2 aug: Satmara Hund gör utfall   [5] 26 mar: Brainfood 18 apr: Brainfood Klicker att träna min hund som gör utfall   [3] 21 feb: susand62 22 feb: Didgeridoo Hund som gör utfall   [4] 7 jan: Pickapela 8 jan: Fårhunden
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Golden Retriever | Siberian Husky | Jack Russell Terrier
© 1998-2020 Enfinia AB