Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 december 2012 av z_trallafralla i valpforum (20 svar)
Fransk Bulldog valp skakar och gnäller
Hej!

Jag och min flickvän har en fransk bulldog valp som vi hämtade hem i fredags den är strax över 8 veckor och vi har genast börjat träna rumsrenhet.

Problemet är att den HATAR att va ute, den står och skakar på verandan när vi ska gå ut och gnäller och är allmänt motstretig, vi har ett fleecetäcke som vi sätter på henne satt hon inte ska frysa nu mitt i vintern.

Det brukar gå på såhär:

Vi pratar glatt med henne att vi ska gå ut, hon börjar genast titta snett på oss och ana oråd, vi klär på henne sitt fleecetäcke och koppel, tar ut henne och där står hon och tittar på dörren och gnäller och skakar, vi pratar uppmanande och är allmänt uppspelta satt det ska bli en lek av det hela och att det ska va roligt, ibland så klickar det till och hon sätter galopp mot oss och vi går runt på tomten i 5 minuter hon får lukta lite och göra sina behov.
MEN det händer också att hon bara står och piper och kommer av sig från att hon ska kissa m,m då känner vi att det är ett litet dilemma, ska vi stå kvar och visa att vi bestämmer eller ska vi ta in henne satt gå ut inte blir något sorts dåligt minne och vänta tills det blir lite mer akut att kissa/bajsa? Vi har försökt med belöning, både som i lek och i godis.
senast nupå morgonen stog jag och hon vid entren och hade en viljornas kamp som slutade med att jag tog upp henne och gick ut på tomten satte ner henne och väntade på att nåt skulle hända, jag känner mig som ett riktigt praktsvin medans hon står och gnyr och jag försöker titta bort, (Har även försökt vara uppmuntande men kylan och snön distraherar henne)

Hon är en kaxig liten figur annars och är helt underbar att ha och göra med MEN gå ut är ett problem, vilket sätter ganska stora käppar i hjulet när det kommer till bajsa ute träning.

Vi har en kissplatta inne i en lite inhägnad som hon är i under nätterna, en sån med ett litet blöjpapper på och "god" lukt. Ska vi ta bort den och moppa av huset satt hon känner att det inte finns nån annanstans än ute att kissa? Eller är det ett bra substitut att ha när olyckan är framme, det är väldigt sällan vi har en olycka i huset utan det mesta kommer på plattan eller ute.

Vi går ut med henne varje timme (inte nattetid, ska testa en promenad i natt för första gången) efter hon har ätit,sovit eller lekt.

Vi behöver verkligen råd eller bara lite uppmuntrande ord!

Tack och bock!
/Tony
Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_trallafralla och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Handler sökes till fransk bulldogg .   [6] 17 apr: luna12 19 apr: luna12 Fransk bulldog reaktion mot barn   [1] 3 jan: Franskbulldog1 3 jan: Torparinnan Finns det fler här som har American Bulldog ?   [0] 1 dec: American.Bulldog Valp gnäller mycket   [1] 15 aug: Lolli12 16 aug: aenima Nackdiskbråck Fransk bulldog   [3] 15 aug: Billylove 16 aug: Anneli Fransk bulldog vill inte ut i kylan?   [5] 1 feb: Vanessa909 6 mar: Svea58 Gnäller på kvällen   [2] 7 jan: Woodyh 9 jan: Lona Yorkie-tzu skakar   [7] 18 dec: luddesmamma 21 dec: Lona Blå, merle fransk bulldogs uppfödare?   [12] 17 jul: Sara0 4 jul: Merle Carolines hund skakar av skräck – efter smällen   [23] 19 dec: Hortensia 28 dec: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Golden Retriever | Dobermann | Fransk Bulldogg
© 1998-2021 Enfinia AB