Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 april 2013 av Louies matte i sjukdom & hälsa (11 svar)
Hässjar, konstiga andningsljud & överdrivet slicka
Det känns som jag bör kolla upp dessa problem ordentligare, dvs nya veterinärbesök, vad skulle ni ha gjort?
Det första ska jag iallafall kolla upp snarast!

- Något han börjat med senaste veckorna är att när han gör utfall (nästan vid varje hundmöte och på senaste tiden gör han även utfall mot människor som blir värre och värre/sker oftare) så skakar han på huvudet under själva utfallet. Efter utfallet går han med något snett huvud (lutande åt vänster) några meter och sen är han som vanligt. Vetten trodde det var öroninflammation, men det var det inte, bara superlite irriterat i ena örat och i andra örat var det lite sekret men inget som skulle tyda på en öroninflammation. Dock var det fullt med hår i bägge öron som plockades ut men problemet har inte blivit bättre. Vi fick iallafall med oss en mild öronrens som vi skulle testa men det blev inte ett dugg bättre. Så detta får kollas upp ordentligare.

- Sen flera månader-ett halvår har Louie haft ett konstigt ljud för sig från nosen när han ligger och vilar (bara då).

- Senaste månaden-max 2 månader har Louie börjat hässja väldigt mycket.
Oftast när han ligger i soffan men även ute på promenad vissa gånger (när vi går lugnt, det inte är varmt ute och han absolut inte är stressad/orolig eller något sånt).
Han känns varmare när han hässjar dock och ofta när han hässjar då han ligger i soffan går han ner och lägger sig på golvet istället. Han har päls men inte så mycket att det skulle göra honom så varm.

- Han har börjat slicka mer än vanligt, på oss, på soffan när han ligger där och en gång för några veckor sen slickade han tom på våran hallbänk i trä (nej den var inte insmetad med något gott).

Vi trodde det var tonsillit eller något med hjärtat. Vetten lyssnade på hjärtat som lät kanonfint och tyckte inte hans symtom tydde på hjärtproblem så hon tyckte inte det var befogat att gå vidare med ultraljud på hjärtat.

När vet. kollade om Louie hade tonsillit tyckte hon först å främst att hans symtom inte alls var typiska för tonsillit och när hon kollade ner i Louies hals (var dock extremt svårt då Louie gjorde allt för att veterinären inte skulle få kolla ner i halsen, detta har han inte haft problem med förut så det kan jag väl lägga till som problem att han börjat ogilla att man kollar i halsen på honom) så även om hon inte kunde se supernogrannt såg hon inga som helst tecken på tonsillit.
Det går ju inte att utesluta tonsillit till 100 % om man inte sederar/söver (vilket jag verkligen inte vill göra i "onödan") men vetten tyckte inte alls det var befogat att sedera för det.

Det veterinärerna tror det konstiga lätet beror på är antingen att Louie har någon "missbildning" i nosen som "kommit fram" nu när han väger något för mycket (8 kg och bör väga kring 5-max 6 kg) eller att det helt enkelt är hans lilla övervikt som ger ljudet.

Angående Louies hässjningar så "tror" veterinärerna det kan bero på hans övervikt men dom gjorde ingen ordentlig utredning för det.

Bör jag göra nya utredningar för dessa problem? Har ni några tankar om vad det kan vara?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Louies matte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Parning och konstiga beteende   [2] 21 mar: BandogK9 21 mar: BandogK9 Skendräktighet, vanligt att tiken flämtar/hässjar?   [0] 31 jul: Alice7 Min valp är överdrivet beroende av mig.   [3] 14 feb: Humlan12 14 feb: Juno Konstiga märken i ljumsken (whippet)   [10] 14 jun: Fritzz 15 jun: Fritzz Min hund gör konstiga oroande ljud   [2] 18 apr: S_b 18 apr: SanCha Överdrivet dreglande boxer   [4] 10 dec: RulleBulle 11 nov: steexi Konstiga papper   [1] 20 aug: Narii 20 aug: Lona konstiga utslag, skabb?   [2] 31 maj: Goldendog 31 maj: Goldendog Valp med konstiga anfall. Hjälp tack!   [5] 11 mar: Lolloh91 12 mar: Floyd Påbörjar valpkurs, överdrivet med godsaker?   [12] 18 feb: Floyd 18 feb: Floyd
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier | Dobermann | Grand Danois | Fransk Bulldogg | Dvärgpinscher
© 1998-2024 Enfinia AB