Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 april 2013 av Louies matte i sjukdom & hälsa
Var till veterinären idag!
Precis hemkommer från ett väldigt jobbigt veterinärbesök
Aldrig mer till den kliniken!
Veterinären kollade igenom Louie väldigt noga. Han upptäckte bl.a att pupillen på Louies vänstra öga var något större än högra ögat och att den inte blev mindre när han lös mot ögat. Det blev vetten något bekymrad över och började direkt snacka om hjärntumörer... han pratade om det som om det var öroninflammation han snackade om. Vetten reagerade dock ingenting på den "blåa" nyansen Louie har i ögonen. Han testade nypa Louie lite på nosen framför ögonen för att se om han reagerade på det, Louie nafsade nästan efter veterinären så jodå det kände han. Vetten frågade även om Louie hade balansproblem och testade hans balans/reaktion genom att lyfta upp något ben och putta på honom samt "vände" på tassen för att se om han rättade till den, allt var bra han reagerade på allt veterinären gjorde och hade inte dålig balans.
Vetten kände och klämde på Louies buk och där verkade Louie ha ont för han försökte nafsa efter vetten- men det sa han ingenting mer om sen (veterinären), att det kunde vara något... Även fast jag sa att trots att veterinärer förut klämt hårdare på Louies buk har han aldrig visat tecken på smärta där...Men nu visade han tydligt att det gjorde ont.
Sen kollades Louies öron. Enligt vetten var det ganska mycket hår i öronen (ingenting jämfört med vad det var sist) så han sa att det inte skulle gå att se ner i öronen. Vet. sa att Louies högra öra var trängre, varmare och lite rött.
Vet. bestämde sig för att börja med att ta ett gäng blodprover samt ta odlingar från bägge öron.
Nu kom det som var så otrevligt när vet. körde ner "träpinnen" i Louies högra öra för att ta odling SKREEEK Louie rätt ut, verkligen smärt-skrik, jag har nog bara hört det ljudet en enda gång tidigare och det var när Louie blev överfallen av en schäfer som ruskade om Louie i luften och gjorde honom riktigt illa. Veterinären blev nog lika chockad som jag...
Jag visste inte vad jag skulle göra, första instinkten var att smälla till veterinären för att han gjorde illa min hund, MEN sen förstod jag att det kanske inte riktigt var så...ont gjorde det men det var kanske inte vettens fel utan att han hade ont i sitt öra.
Andra örat gick mycket bättre.
Louie skakade och visade rädsla för veterinären en stund
Sen var det dags för blodproven. Nästa otrevlighet
Sköterskan frågade om hon fick ta blodprov från halsen, det har ingen tidigare gjort på Louie, dom har alltid tagit i benet på honom. Men enligt henne var det mycket bättre att ta i halsen. Det skulle tydligen ge bättre blodprovssvar och vara mer lättstucket.
Jag lät henne sticka Louie i halsen (ångrar!). Hon sa att detta inte var lätt för Louie var så fet. Hon stack honom i halsen, inget blod kom. Stack än gång till. Inget blod kom. Hon stack honom i halsen hela 4 ggr!!! men när hon tänkte sticka en 5e gång sa jag stopp. Jag sa att jag vill att hon tar i benet istället. *Mutter* från sköterskan. Men tillslut gick hon med på att ta i benet.
Tråkighet nummer 3. Hon satte bandet runt Louies ben så hårt (eller så klämde hon Louies skinn/drog i pälsen) så han gnällde till hon rakade och stack. Hon fick kämpa säkert flera minuter med att få ut blod (hon fick vicka på Louies tass bl.a). Jag tror det var när hon drog ut nålen som Louie försökte naffsa efter henne (gjorde väl ont!) och då sa vetten: don´t you dare!! .

Väntade över en halvtimma och sen kom vetten tillbaka med odlings-svaren och blodprovssvaren (det togs fler prover men dom hade inte kommit tillbaka då).
Blodproven (njur, lever, kreatinin, blodkroppar, infektions grejs mm...) allt där såg finfint ut. (Hjärtat lyssnade han oxå på tidigare, lät fint).
Däremot visade odlingarna att öronen inte var så fina. I högra örat (som han skrek så när vet. tog odling) var det både svamp, bakterier och infektion. I vänstra örat (dock är det det örat han kliat liite mer i än i högra + att det är det håll huvudet hängt lite åt) var det "bara" svamp.
Han ville dock inte utesluta att det ändå kan vara något annat som är fel som gör att han skakar på huvudet, men han ville iaf börja med att behandla öronen. Han sa dock att han inte var så erfaren (nyutex.vet) så han var inte så säker på HUR man skulle gå vidare. Mer än CT-röntgen...
Jag talade även om Louies andra besvär (förutom synen) med att han slickar överdrivet mycket, hässjningarna och andningsljudet. Dom sakerna sa han dock inte så mycket om mer än antecknade...
Vetten tyckte vi skulle komma på återbesök om 7 dagar. Det blir dock, utan tvekan, till ett annat djursjukhus/klinik .
Louie som redan var så rädd om sina öron hur sjutton ska det nu gå att plocka dom på hår om det var svårt redan innan denna upplevelse...

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Louies matte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skendräktighet, vanligt att tiken flämtar/hässjar?   [0] 31 jul: Alice7 Min valp är överdrivet beroende av mig.   [3] 14 feb: Humlan12 14 feb: Juno Konstiga märken i ljumsken (whippet)   [10] 14 jun: Fritzz 15 jun: Fritzz Min hund gör konstiga oroande ljud   [2] 18 apr: S_b 18 apr: SanCha Överdrivet dreglande boxer   [4] 10 dec: RulleBulle 11 nov: steexi Konstiga papper   [1] 20 aug: Narii 20 aug: Lona konstiga utslag, skabb?   [2] 31 maj: Goldendog 31 maj: Goldendog Valp med konstiga anfall. Hjälp tack!   [5] 11 mar: Lolloh91 12 mar: Floyd Påbörjar valpkurs, överdrivet med godsaker?   [12] 18 feb: Floyd 18 feb: Floyd Konstiga rädslor.   [2] 1 feb: Fisher 2 feb: VivekaR
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Tax | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB