Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 maj 2013 av Nnaath i övriga hundfrågor (6 svar)
Springa med chihuahua

Hej!

Nu är det dags för husse att börja ge sig ut i motionspåret igen och eftersom han inte har tränat löpning ordentligt på några år nu utan ägnat sig åt annan träning istället så tänkte vi att det kanske vore en idé att träna upp hunden att springa med honom eftersom att han själv måste börja träna från början.

Men jag har några frågor.

Ska hunden trava eller galoppera när den springer bredvid? Jag misstänker att vår lilla kommer att galoppera om husse springer så att det kanske är bättre om han joggar när han har hunden med sig?

Ska man stretcha hunden innan och/eller efter och isf hur?

Kan en hund jogga springa på asfalt när den är van eller sliter det för mycket på hunden?


Vi va ute en sväng idag och provade lite på grus och gräs (antar att det är bäst underlag?) och vi började med att gå och rasta av honom ordentligt innan som både uppvärmning och för att han inte ska stanna under tiden man joggar.
Sen joggade vi lite med honom och berömde när han sprang fint bredvid, gick i raskt takt och så joggade vi lite till och så fortsatte vi så en stund. Han verkade tycka att det var roligt. Men är det här ett bra sätt att börja?


Hunden är snart 4 år, frisk och van vid både långa stadspromenader på asfalt samt långa skogspromenader i terräng där han är lös. Så han är inte helt otränad.

ALLA tips och råd uppskattas!!

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nnaath och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Chihuahua tik - plötsligt aggresivitet   [3] 19 jan: Duffolina 19 jan: pipilotta Chihuahua som biter.   [3] 26 dec: Zingo2019 27 dec: Lona Vår lilla hund kan/vill inte leka eller springa   [4] 18 aug: biro 23 aug: biro Letar hundvalp Chihuahua eller pomeranian   [8] 17 jul: Manniz 24 jul: Manniz Chihuahua/Petit Brabancon   [7] 14 jul: malinr 23 jul: Gurkans Chihuahua med sprucken tarm   [3] 21 feb: Oroligägare 21 feb: Anneli ”Skakig” chihuahua   [2] 21 feb: tkn78 6 mar: Voff 92 Småhundsträff eller Chihuahua Träff i city   [0] 30 jan: ChihuahuanBill Vilken hundförsäkring för en Chihuahua?   [7] 18 okt: Josefinaa 23 nov: KarinV Chihuahua/dv.pinscher fäller "konstant"   [5] 7 okt: Madelene C 10 okt: Madelene C
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Riesenschnauzer | Borderterrier | Schäfer | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB