Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 juni 2013 av Hårboll i sjukdom & hälsa (36 svar)
Misstänkt ny juvertumör, åtgärder?
Ursökta om det ser konstigt ut, skriver från mobilen.

För ett år sedan opererades min då 5-åriga pudeltik bort en juvertumör. Den bedömdes vara delvis malign men väl avgränsad. Det var bara ett litet område som togs bort runt tumören.

Men igår kväll upptäckte jag en ny liten knöl :( Typiskt att jag upptäckte det på fredag kväll för ny kan jag bara sitta och vänta.

Jag kommer inte vilja ta biopsi på knölen, dels för att jag är rädd att det skulle reta tumören och dels för att även om den skulle vara benign (vilket jag inte vågar hoppas på) är den en celldelning som gått snett och kan utvecklas malignt.

Om du hade varit i min sits, hade du då
- valt att avvakta lite med operation och hellre valt ett ställe med lite längre väntetider för att röntga hundens lungor etc för att uteslutna spridning? Syftet med det skulle ju vara att säkerställa att man inte utsätter en svårt sjuk hynd för en onödig operation?

- velat att veterinären skulle ta bort många juver för att ha stor säkerhetsmarginal, även om det innebär ett både farligare och mer svårläkt ingrepp?

- velat att veterinären skulle kastrera din hund utifall att löpen påverkar? (Jag har ingen aning om de gör det eller om det är lönt att kastrera en sexåring.)

- valt en större klinik i Varberg som du hört blandade omdömen om framför en liten som du har gått förtroende för men som kanske har sämre resurser?

Jag kommer så klart diskutera med veterinären men jag vill fundera på alla aspekter innan jag ringer. Jag vill väldigt väldigt gärna leva med busan många år till.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hårboll och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Misstänkt "annons" tas naturligtvis bort då...   [6] 3 jul: pipilotta 22 jul: pipilotta **SNÄLLA NÅGON MED ERFARENHET AV JUVERTUMÖR?**   [5] 14 feb: anonym1 18 mar: anonym1 sjukt orolig!!! juvertumör?   [5] 5 feb: Zid 5 feb: Lona misstänkt föremål tunntarm   [4] 20 jul: rottiswoman 24 jul: Puddingpastejn Juvertumör tik stort område   [3] 8 jun: lineien 9 jun: hundögon Ni som opererat bort juvertumör på eran tik.   [7] 25 feb: Lilith 2 mar: Lilith Ska jag kräva ny op? (Juvertumör) Skaffa en hund t   [10] 29 jan: Hårboll 1 feb: Hårboll Operation av juvertumör   [3] 26 nov: Bessan 6 dec: Bessan juvertumör orolig?   [5] 24 aug: rottiswoman 24 aug: Tropper Hund var skadad en vecka – misstänkt djurplågeri   [4] 29 jul: Ratata&Izzy 4 aug: -tjejligan-
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Schäfer | Boxer | Finsk Lapphund | Shetland Sheepdog | American Staffordshire Terrier | Pudel
© 1998-2024 Enfinia AB