Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 juni 2013 av lillaspindel i vård & skötsel (1 svar)
Hund som vaktar överdrivet
Hej på er!
Jag har ett ganska stort problem här hemma.. och jag vet faktiskt inte hur jag ska hantera hela situationen. Jag och min sambo har nyss fått barn, hon är snart 2 månader. Tillsammans har vi en hund, en tax på över 2 år. Hon har på senaste tiden blivit OTROLIGT vaktig, någonting som hon tidigare också varit, men nu har det blivit ännu värre..

För att ta några konkreta exempel, så att ni förstår mig bättre!
1) Sambon, jag, bebisen och hunden sitter på gräsmattan och ska fika. Runt omkring oss är det folk som gör samma saker som oss. Abra får syn på personerna närmast oss och börjar råskälla och även springa mot personerna. Jag vet inte hur jag ska reagera, eftersom allt sker så fort och plötsligt. (Detta sker jämt då vi är ute i offentliga sammanhang och då vi sitter ned, aldrig när vi går omkring..)

2) Sambon kommer in genom vardagsrumsdörren och Abra rusar fram mot honom och skäller. Innan hon gör det brukar hon morra. Hon brukar själv sitta i soffan tillsammans med bebisen och mig. Eller så är det bara hon och jag som sitter i soffan. Hon rusar verkligen fram emot honom och skäller, skäller och skäller.. Varför vet jag inte. Och jag VET INTE hur jag ska lösa det..

3) Vi är hos min sambos föräldrar. Hon skäller och rusar mot familjen (dock inte alla i familjen..) när hon är under matbordet.

Är det så att hon vaktar mig? Eller bebisen? Jag är väldigt, väldigt trött på att hon skäller på det sättet som hon gör. Jag vill verkligen få hjälp med detta.. för såhär kan det verkligen inte få fortsätta. Hon skäller aldrig på mig.

Har ni några tips på hur jag ska göra? Ska jag begränsa hennes utrymme? Hur ska jag gå tillväga? Hon får jämt vara med runt min dotter, nosa på henne osv.. ligga bredvid henne. Ska jag inte låta henne vara så nära? Snälla, jag behöver verkligen tips och råd.. hon skrämmer lilltjejen, vilket är otroligt jobbigt. Jag vet inte hur jag ska hantera det här.. Har ni några tips?

Mvh,
Therése

Som medlem kan du här läsa lite kort info om lillaspindel och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund som vaktar människor   [3] 14 feb: Tessi11 28 apr: Mira och Esther Vaktar i trappuppgången   [3] 2 nov: Milo2018 26 nov: Draghund Min valp är överdrivet beroende av mig.   [3] 14 feb: Humlan12 14 feb: Juno Tik som vaktar sin ägare?   [0] 13 feb: haloamanda Koppeldragning, skäller/vaktar, hoppa, (valp)   [23] 27 dec: Bellii 11 jan: Ayrin Överdrivet dreglande boxer   [4] 10 dec: RulleBulle 11 nov: steexi Förebygga att hunden vaktar mat och dylikt   [4] 22 jun: Menace 24 jun: Menace Hund vaktar sin ägare mot sin hundkompis   [0] 17 jun: Bluebell Skogstokig terriervalp, morrar, vaktar, biter   [12] 29 mar: Eddie2015 5 apr: BjörnA Hund som vaktar med skall? Går det att träna bort?   [3] 2 mar: Isalel 3 mar: Obelix
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Tax | Dobermann | Boxer | Shetland Sheepdog
© 1998-2023 Enfinia AB