Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 juli 2013 av hattenav i övriga hundfrågor (3 svar)
Fjärr utan låsta fram och bakben, omöjligt?
Jag har haft jätteproblem med 3ans fjärr.
Jag har sen september förra året nött och nött för att få in låsta bakben, inget funkar han bara måste röra sig lite bak med benen. Provade att byta med att ha låsta framben.

Det gick lite bättre men trots nötande så är de inte allls helt bra så jag slutade med dom kravet och bara fokuserade att få han hålla sig inom en linje för vår träning blev inte rolig.

Det har däremot funkat bra att han inte behövt ha tassarna låst utan kan skifta på stället utan att bry sig om en tass är längre bak osv.. Det har funkat super tills jag upptäckte ett problem som kan ge en hel del avdrag.

Vilket även är orsaken till låsta ben varit skvatt omöjligt att lära in det är att han vill gärna sitta tätt med bakbenen och frambenen tätt, han vill verkligen skjuta in arslet till frambenen. Jag har sett många lapphundar göra på det viset och han har ganska mycket drag av sitt lapphundsblod han har i sig.


Så från stå till sitt och ligg blir det att han måste krypa fram med frambenen för att kunna lägga sig. Alltså rör han sig en nästan en halv längd vid sånt skifte utan att mena det, skiftar han dock upp från sitt så är han ju tillbaka till utgångspunkten då hansitter så tätt med bakbenen och då från stå till sitt så skjuter han bak rumpan och från ligget till stå lägger jag in ett back för att han ska tänka bakåt och då ploppar han upp på utgångspunkten och skjuter bak rumpan.

Det är skvatt omöjligt att få han någorlunda still på stället och inte röra sig fram eller bak.Det blir en stor gröt av det hela i allafall och att skriva ner allt blir bara grötigare. Någon 10:a kommer vi aldrig få på momentet men jag satsar iaf på få 7p så att det blir något poäng, och försökte få han att hålla sig så nära utgångspunkten som möjligt utan att flytta bak eller fram allt för mycket.


Jag undrar om det är någon som har en video på en hund som håller sig på stället men utan fokus på låsta ben men hunden kvar på samma ställe.

Är det någon som sett sådant ekipage på tävling, vad har dom fått för betyg?

Är det helt omöjligt att få hunden skifta på samma ställe utan låsta ben?

Hur skulle ni gjort för att få hunden att hålla sig på samma ställe om låsta ben är en omöjlighet.

Nu skulle de säkert gå att få in, men som jag nött och nött så länge att jag håller på ge upp. Jag blir gråhårig och tokig snart !


Hunden är snabb och alert, tycker de är jättekul men låsta ben är inte lättaste för honom, de är överkurs, även för mig.


Fjärren är ondskan i dess renaste form just nu.Som medlem kan du här läsa lite kort info om hattenav och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Känns omöjligt att köpa en Cavalier! Behöver tips!   [2] 1 mar: fyratassar 1 mar: fyratassar Omöjligt att hitta en omplacering som håller måtte   [2] 19 apr: rumpkulla 20 apr: Emmksthlm Skakningar bakben...   [0] 21 okt: bjurra Är det omöjligt att få jobb på hunddagis utan...   [5] 14 jan: RebeccaVtuna 15 jan: Sotaskrot Hundattack i media, mest lästa artikel!   [2] 30 dec: hundögon 30 dec: Blanco Niño Amputera bakben på hund hur skulle ni göra?..   [21] 27 nov: angelim 30 nov: willma Valpen stödjer inte på höger bakben.   [11] 8 nov: BosseBull 9 nov: hundögon Flera har påpekat hur hans rygg och bakben ser ut   [103] 20 okt: abbe83 24 okt: Ch791022 Omöjligt att bo i hus/stuga som ensam   [18] 10 sep: hattenav 12 sep: abbe83 Mest lästa/tummade böcker   [27] 3 aug: MånaDisa 4 aug: Bellen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Lapphund | Schapendoes | Chihuahua | Golden Retriever | Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Rhodesian Ridgeback
© 1998-2023 Enfinia AB