Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 augusti 2013 av Lunata i skaffa hund (31 svar)
Liten sällskapsras som "sällskap"?
Idag har jag en sibbe från fina sprintlinjer, han planeras att tävlas med så fort han har åldern inne. För två månader sen såg allt ljust ut och man längtade. Men så dog min vuxna sibbe och valpen blev ensam. Detta resulterade i att han slutade äta.

På alla möjliga sätt har jag försökt få Mace till att äta. (Han barfas) Men han är inte intresserad av mat. Han äter lite, men inte alls så mycket som han behöver. Han är hög och slimmad, men är ändå väldigt smal. Jag fann en eventuellt intressant valp som stannade här på prov några dagar. Redan första dagen åt Mace som han ska.

Tyvärr märkte jag att den lille plutten inte skulle fungera som dragkompis till Mace. Så av flera anledningar fick han åka hem igen. Dagen därefter slutade Mace äta. Av lille Leos besök har jag nu fått klart för mig vad det är för typ av husky som jag måste välja. Jag anade det tidigare, men nu står det väldigt klart. Har nu satt upp mig som intressent på en kull som föds tidigast nästa sommar. Inget är som väntans tider...

Dock måste Mace börja äta innan dess. Jag har testat alla klassiska knep, de fungerar inte. Och efter att Leo åkte hem har Mace tappat 700gram. Det är inte alls bra och det gör nästan lite ont att se honom bredvid sin ena bror. Jag är orolig över att min blivande tävlingshund kommer få tillväxtproblem och kanske inte kommer kunna arbeta som jag vill. Iom att han nu snarare magrar än lägger på sig och växer.

Det är inget fel på maten och han har bevisligen inga problem med värmen eller tänderna. Han lider av ensam husky-syndrom.

                                                                   *

Idag var vi hos hans uppfödare och de ser ju även problemet med hans intag av föda. Han är ju inte undernärd, men det är inte bra att han tappar vikt så här. Så förslaget om en sällskapshund till Mace kom upp. En liten, liten hund som jag kan träna lite agility och lydnad med. Eller kanske rent utav träna riktigt ordentligt. Kanske även lite drag i hundens egen takt. Men mest som sällskap till min tävlingshund. Lite som en shettis till en större tävlingshäst.

Detta låter kanske helt banalt i mångas öron. Men jag vill gärna veta vad fler tror om denna lösning? Och då är det inte tänkt att den lilla sällskapshunden bara ska vara här ett år. Nej, utan att den ska bli den del av flocken och få jobba i sitt tempo. Men grundtanken ska vara en sällskapshund till min hund. En liten maskot till För husky-ligan. För om Mace fortsätter så här kommer jag kanske tvingas omplacera honom för att han inte ska svälta sig själv. Nu påstår säkert några att ingen hund gör så... jo det gör de.
Och jag vill verkligen finna en lösning eftersom jag håller på med dragsport och vill kunna jobba med Mace som jag köpt för tävling. Och det är jättesvårt att finna en omplaceringshusky som passar in på mina krav om hundens värme-tålighet och linjer.

Vad tror ni om denna lösning? Vill mest slänga ur mig alla förslag man får, eftersom jag måste finna en hållbar lösning.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lunata och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Liten sällskapsras - läs noga om ni kommenterar   [13] 4 jun: linn79 7 jun: linn79 Fästingskydd för liten hund   [7] 18 mar: Nisse och jag 19 mar: Huggorm röd liten knöl under hakan   [2] 21 jan: ErikAsk 22 jan: Draghund 3 hundar i en liten etta på 25m^2   [6] 11 okt: Smokiguy 5 nov: Borzoi Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel En liten rysk hund har flyttat in till oss   [6] 1 maj: Milla68 4 maj: Milla68 Liten hund som inte vill vara ute   [5] 13 jan: VAOI91 14 jan: Ayrin Flagyl, dos till liten hund ?   [1] 31 jul: Alice7 31 jul: Lona En liten hundkompis till min chihuahuakille   [0] 1 jun: HCR Choklad och liten hund, vad göra?   [2] 3 dec: Nettanea 4 dec: Mowield
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Grand Danois | Shetland Sheepdog | Pudel | Jack Russell Terrier
© 1998-2021 Enfinia AB