Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 augusti 2013 av Legendary i övriga hundfrågor (19 svar)
Beslutsångest - hundras (långt inlägg)
Hej!
Jag skriver detta inlägg i hopp om att få lite goda råd beträffande den situation jag befinner mig i och jag välkomnar alla reflektioner kring mitt "problem".

Jag är en tjej som är 24 år gammal och som är uppvuxen med hundar och jag har de senaste 10 åren ägnat i princip hela min fritid till just hundar i form av långa och härliga promenader, tävlingslydnad och agility. Jag har levt ett väldigt aktivt liv de senaste åren och fram till den 1a augusti nu i år har jag levt ihop med 5 stora hundar hemma hos mina föräldrar. Det har varit en dröm!

Nu till dilemmat.
Den 1a augusti flyttade jag hemifrån och jag bor nu i en 2a på 66kvm. Efter lite "om" och "men" bestämde vi gemensamt inom familjen att jag skulle ha med mig den yngsta av familjens hundar vid flytten då de andra 4 hundarna är väldigt fästa vid varandra.
Det största problemet är helt enkelt att min hund nu är olycklig utan sina kompisar.

Hon piper och ylar konstant när vi kommer hem till lägenheten trots att hon är en arbetande hund som alltid nöjt lagt sig ner för att sova när hon kommit hem. Hon har fått träffa sitt gamla vovve-gäng varje dag tidigare eftersom jag och min mamma tränar hund ihop och det fungerar utmärkt - ända tills vi kommer hem. Hon piper konstant, dag som natt och om jag får sova en timme om natten känner jag mig nu överlycklig.

Vi provade med att hon inte fick träffa sitt vovve-gäng för att avvänja henne, men nu har det gått en vecka utan förbättring, så jag känner att jag börjar få lite ångest eftersom jag bor i en lägenhet och är lite nervös över att grannarna snart ska komma och knacka på dörren. Inatt provade vi med att ha en av föräldrarnas hundar här och hon sov som ett lamm - som sig bör.

Så, jag känner att det bästa kanske vore att helt enkelt köpa en till hund. Det gör mig absolut ingenting med tanke på min uppväxt och med tanke på att jag har ett så aktivt liv med hund, men det som gör mig osäker är att jag bor i en lägenhet. Jag har alltid varit svag för stora hundar - men jag känner väl kanske att 2 stora hundar är för mycket i en 2a - eller? Jag har varit så bortskämd med att tidigare bo i stort hus med stor tomt osv. Min vovve som jag har här idag är en stor dobermann tik som väger ca 40kg.

Vad skulle ni rekommendera för små/medelstora hundraser som uppskattar ett aktivt liv? Jag söker efter en aktiv, lättlärd och trogen ras utan större/genuin jaktlust, gärna minimal sådan. Hundar vi haft inom familjen är Dobermann, Schäfer, Rottis, Golden Retriever, LH Collie och Tervueren. Jag promenerar cirka 3-4 timmar dagligen och utöver det är hunden med ute på landet hos min häst och springer med där och jag tränar även aktivt inom tävlingslydnad och funderar även på att börja lite mer seriöst med agility.

Vad tror ni?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Legendary och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips på vilken hundras som passar?   [4] 8 jan: Walo 12 jan: Qela Varför inte skriva nytt inlägg??   [0] 22 jun: pipilotta Tips på hundras?   [3] 5 maj: Majblomman 25 maj: Deen Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Vilken hundras passar mig?   [11] 4 jul: VovveVovveVovve 5 jul: VovveVovveVovve Problem att skriva inlägg - löst   [1] 26 apr: Vovven 27 apr: Ayrin Beslutsångest- vad tycker ni?   [7] 13 feb: aski 25 maj: Mira och Esther Hundras som passar bäst för aktivt liv i Norrland?   [21] 26 jan: Loppan01 17 mar: *Fröken* Vilken hundras passar mig?   [3] 27 okt: Hannaandersson 28 okt: Ayrin Vilken hundras passar oss?   [14] 8 jun: jkpg 9 jun: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Dobermann | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Shetland Sheepdog
© 1998-2024 Enfinia AB