Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 augusti 2013 av SuperLimm i övriga hundfrågor (20 svar)
Hur hade ni gjort i en sån här situation?
En vän till mig tar hand om en tik, hon är såkallad "fodervärd" (gratis hundvakt) till denna hund. När hon jobbar bor hunden hos kompisar till henne då hon är lat och inte orkar fixa någon dagmatte samtidigt som hon tycker det är dumt mot hunden att låta den vara hos olika människor om dagarna. Ibland när hon är ledig har hon hunden själv men det är mer och mer sällan.

Tiken är en omplacering, som växt upp hos en man i skogen med 13-14 andra hundar. Troligtvis någon schäfer blandning, ingen vet exakt vad för raser. Hon är osäker men inte utåtagerande. Hon kan morra ibland om någon hund är för "på" och jobbig annars säger hon aldrig något. Det är en väldigt enkel hund egentligen, hon märks inte så mycket men är alltid med.

Jag som är mer hundvan märker tydligt att hunden inte mår bra av att bo hos många olika människor, hon skulle behöva ett fast hem där hon kan bo alltid. Man ser på henne att hon är stressad, framförallt när hon blir lämnad (inte helt ensam men med människor hon inte känner så väl). Men eftersom hon inte säger något och heller inte tar sönder saker när hon är själv förstår inte alla att hon inte trivs själv. Svårt att säga exakt hur hon är men orolig är hon.

Nu har min kompis börjat prata om att avliva tiken. Varför förstår jag inte riktigt men hon tycker inte hon lyckas hitta något bra hem åt henne. Jag anser dock att hon inte ens försökt. De kompisar till henne som brukar ha henne mest tar visserligen hand om henne, men de längsta promenaderna hon får är knappt på 20 minuter. När hon är där får hon även mest havregrynsgröt att äta vilket hon blir tjock av och verkar få näringsbrist. En annan som brukar ha hand om tiken ibland röker på en hel del och där får hunden vara med vilket inte är populärt.

Min kompis vill heller inte att någon okänd människa här i stan ska ta över tiken, då skulle hon tycka det var jobbigt att möta dom ute osv, hon skulle känna att det är hennes hund.

Jag har erbjudit mig att testa ha henne själv. Jag kan även ha henne på dagis, det skulle inte kosta så mycket. Jag har min egen hund, Mocka, på dagis och det är ett väldigt bra ställe. Problemet är då att tiken måste vaccineras och det är kompisen för snål för.
Mocka funkar bra med tiken, hon kan vara lite för "på" ibland men hon har lugnat sig väldigt mycket mot när hon var yngre. Tiken har heller inga problem med katter, hon struntar i dom helt vilket är bra då jag har två stycken. Hon går ofta lös ute och det är aldrig några problem, hon lyssnar bra och struntar i människor och djur man möter. Hon är helt enkelt inga problem men hon skulle behöva få bättre självförtroende och det skulle jag klara av att jobba med.

Jag har inte pratat med min kompis sen jag fick reda på det här igår kväll men jag hoppas hon kommer och pratar med mig någon dag. Hon gillar inte att prata med mig om hundar för att jag vet så mycket mer än henne och då tar hon illa upp. Jag är aldrig elak när jag pratar om hundar med henne utan jag är rak och ärlig, vilket hon inte klarar av.

Hur som helst så vet jag inte hur jag ska göra. Hur skulle ni göra om ni var i min situation? Om ni hade plats, tid och råd för en hund till skulle ni ta hand om en sån här hund då? Eller skulle ni bara hjälpa till att hitta ett annat hem åt hunden?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om SuperLimm och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Råd för en ohållbar situation   [22] 3 sep: lybrics 5 sep: Puddingpastejn Gjort undersökning av hund m. aggressivt beteende?   [4] 9 jun: Lollo272 10 jun: Draghund Vad hade ni gjort i min situation?   [4] 1 jun: Sussane 2 jun: Sussane Svår situation. Omplaceringsnljlighet och juridik.   [0] 31 okt: rumpkulla Vad har du gjort för auktions- eller loppisfynd?   [0] 4 aug: Ruccola Flyga med hund. Någon som gjort det?   [5] 29 jul: Cascabel 8 aug: Barkley Star Pårusad av två stora hundar, vad hade ni gjort?   [12] 22 apr: Ayrin 25 apr: Lona Hemma gjort fästingmedel   [8] 11 apr: greyhoundulla 12 apr: Dog_training vad hade ni gjort?   [5] 26 jan: MikaelaGeorgsson 27 jan: Jennie&Märta Extremt jobbig situation   [2] 12 jan: mindaniel 13 jan: vazz
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Långhårig Collie | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Schäfer | Jack Russell Terrier | Bichon Havanais | Chihuahua | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB