Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 september 2013 av Tjaboo i klotterplank
Så här gjorde jag........
Hej igen!!

Här kommer det ungefärliga receptet på min variant av "Flygande Jacob" som jag gjorde nu i helgen:

(8-10 hungriga personer.)

Jag färdigkokade ris (8-10 portioner) med lite kycklingbuljong i (funkar med salt också) och lade det i botten på en stor (23 x 40 x 6 cm) gratängform. Och strödde över färdigt och sönderskuret kycklingkött (från 1-2 kycklingar). Skar
4 - 5 bananer i skivor och kryddade på curry på dem och sen fördelade dem över kycklingen. Hällde av (och sparade ) spadet från en stor burk krossad ananas och skedade över ananasen över bananerna. Bryner 1 lök och strör det i formen och fortsätter bryna 3 paket bacon (krydda gärna med vitlökspeppar) i cm-stora bitar, lägger det överst.

Blandar ihop ananasspadet med 2 dl creme fraiche (mörkblå), 3 dl grädde (då jag inte hade mera grädde hemma så blandade jag det med creme fraiche vilket var en fördel denna gången då jag använde sötsur sås, som är lite sötare i stället för chilisås) och 2-3 dl sötsur sås (då det var med en person som inte tål tomat och liknande så använde jag inte chilisås därför). Krydda i lite kryddor (typ Parsillade, vitlökspeppar eller pepparmix, chili eller paprika) och smaka av blandningen. Totalt blir det ca 1 liter vätska, och det ska vara rikligt med vätska i formen.

Häll blandningen över allt i formen och ställ in det i ugnen i 225 grader (200 i varmluftsugn) och gratinera tills det bubblar och blir fin färg på det. (Det tar ca 25-45 min beroende på om riset är kallt eller varmt). Strö över rikligt med jordnötter, men gör annars som jag, servera jordnötterna i en skål bredvid som var och en tar den mängden den vill ha. (Tänk på att det finns de som inte tål nötter, då är det bra att servera dem bredvid.)

Servera en stor blandsallad som tillbehör. Kanske även en vitkålssallad (typ pizzasallad) och kanske en knäckemacka för den som vill!!

Smaklig måltid!!

Kram EWA


PS: Denna rätten går bra att förbereda i förväg fram tills att den ska in i ugnen. Och den är supergod som "bakfyllemat" och även som "matlåda"!!!!

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tjaboo och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Bebisbilser efterlyses   [0] 28 okt: vakthunden87 Bästa täcket för spaniel som lätt får vattensvans?   [2] 12 sep: C-HD 12 sep: Ayrin Bästa hundspringaren till cykel?   [4] 21 mar: Hundjoggaren 22 mar: Hundjoggaren Bästa trygghet för valp, -adaptil junior?   [6] 27 aug: lillflingis 30 aug: lillflingis Bästa valpfodret?   [4] 1 apr: Underscore 4 apr: Underscore Bästa Laxoljan liten hund, liten flaska 200-300ml?   [4] 19 dec: Bullens 20 dec: Bullens Bästa fodret till liten valp?   [2] 19 dec: Bullens 20 dec: Bullens Bästa ortopeden i Stockholm   [1] 19 aug: Frarmor 28 aug: Karamia Bästa valpkursen i Stockholm   [2] 3 jul: Thessan 5 jul: Thessan VIlka är de bästa hundinstruktörerna i Stockholm?   [0] 1 jun: Jack Russel 08
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dvärgpinscher | Golden Retriever | Dobermann | Dvärgschnauzer | Chihuahua | Tibetansk Spaniel | Fransk Bulldogg
© 1998-2020 Enfinia AB