Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 oktober 2013 av aben i skaffa hund (0 svar)
information om ÖVERBETT på hund
Hej

Vår hund Morgan har grovt överbett. Vi visste inget om kostnaderna som kunde uppstå pga överbettet. Hittade dåligt med info på Internet. Jag skriver detta för att hjälpa andra inför valet då en uppfödare berättar att din valp tyvärr har överbett och undrar om ni vill välja en annan valp?

Både jag och sambon har haft hundar med mer eller mindre överbett tidigare och de har varit problemfria. Jag undrar hur många som får problem med sitt överbett egentligen?

Vi hade kontakt med uppfödaren ca ett halvår innan vi hade vår Morgan. Det var uppfödaren som tycket att han var en bra hund för oss och det tyckte vi också de tre gångerna vi hälsade på. Inga av gångerna syntes hans överbett. Uppfödaren ringde tio dagar innan vi skulle få hem honom och var väldigt ledsen. Hon tyckte att det syntes ett litet överbett något hon aldrig har haft under alla sina år som uppfödare och erbjöd oss att ta en valp från nästa kull.

Men någon måste älska Morgan, ge honom ett hem och han var ju redan vår hund. Det han saknar i haka har han extra i hjärtat!

ÖVERBETTET:
Mjölktänder: Högra huggtänd upp i gommen. Infekterad håll.
Vuxna: Bägge huggtänder upp så att dom gjorde håll vid tandrötterna på översidan.

FÖRSÄKRING:
Vi betalar ca 3200:- per år till försäkringsbolaget. På Morgans valpbesikningen 8/5 från uppfödaren står det att Gommen är utan anmärkning. Dock finns en anmärkning på bettfel. Pga detta täcker inte försäkringsbolaget omkostnaderna för att rätta till det. Kostnaden hamna på ca 17000:-.

FÖRLOPP:
8/5 Valpbesikningen hos uppfödaren.
13/5 Vi fick hem Morgan.
17/5 Gick vi till vår veterinär som gav oss remiss till en tandspecialist efter att ha förklarat utförligt att detta måste behandlas eller så rekommenderas det att Morgan avlivas.
7/6 Hos tand-vetrenären. (Morgan 12 veckor). Bedömningen inte bra, grovt bettfel mycket kan hända på fyra veckor. 7000:- för att dra ut två hörntänder och de sex därimällan***. Vetrinären undviker att söva valpar under 12 veckor och detta var nu akut men det fanns inga lediga tider i sikte. En fantastik vetrenär som tog av sin lediga tid.
10/6. Operation går bra =)
Återbesök.
02/9 (Morgan lite mindre ån 6mån) Andra operation, hörntänder borta för gott. Stygn gick upp lite, annars också lyckat. 10000:- (plus tandfraktur)
Två återbesök.

***Varför vi bestämde att ta alla åtta tänderna och inte bara den som gjorde stort håll i gommen var för att ge Morgans underkäke möjlighet att växa fritt. Underkäken växer upp till 10 mån ålder och Morgan kommer bli en stor hund så det fanns hopp! Helt klart värt att prova om man har plånboken för det. Men det är inte önskvärt att dra ut levande tänder då det kan förstöra anlagen för det kommande tänderna.

EFTERVÅRD: (finns bild med mer info I MIN BILD MAPP "ÖVERBETT")

Morgans käke är svagare nu MEN åh så värt, han är den bästa hunden för oss.

Hoppas detta hjälper någon.
Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om aben och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Överbett litet eller grovt?   [2] 7 jun: Linnel 8 jun: Gurkans Överbett på valp   [5] 3 nov: infl8 4 nov: Gurkans Dragkamp med valp med överbett   [4] 28 apr: Simonk 29 apr: Ayrin Valp med överbett   [9] 16 apr: Simonk 17 apr: Simonk Överbett hos Valp, veterinärkostnad- Hämtas om 4d   [5] 17 feb: Deawin 18 feb: Gurkans Överbett hos Valp, veterinärkostnad- Hämtas om 4d   [0] 17 feb: Deawin Schapendoes information   [4] 5 maj: emla 6 jan: Popdog Överbett på valp   [8] 8 jan: AmasonAnna 9 jun: hundöga återkomst Överbett labradorvalp   [3] 2 nov: Xolie 6 nov: Qela Information om Boxer   [4] 4 jun: ynnej 5 jun: Qela
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Dobermann | Tax
© 1998-2024 Enfinia AB