Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 oktober 2013 av pönz i valpforum (11 svar)
När är det läge för längre promenader?
Min staffevalp på 18 veckor har helt sjukt mycket energi. Han är dock väldigt duktig på att ta det lugnt också, så det är egentligen inte ett problem. Vi har passivitetstränat i mängder eftersom jag vet att staffar gärna har dessa "energi-ryck" och kan rusa runt i oändlighet. Jag märker att han blir tröttast av att träffa andra hundar, träning, få gå lös, va på valpkursen och när vi varit i nya sociala miljöer, men han blir inte alls lika trött av promenader. Sådant räcker liksom inte för att göra honom nöjd, han behöver det mentala samtidigt. Därför undrar jag, kan jag ta med honom på lite längre promenader eftersom han inte blir så trött? Jag vet ju att det inte är bra för leder etc även om valparna inte direkt visar trötthet (vet också att de kan vara trötta utan att visa det för att de inte kan varva ner, men jag ser alltså skillnad på honom när vi träffat en annan valp i tio minuter eller om vi gått promenad i 30 om man säger så).

I nuläget tar vi tre lite kortare promenader om dagen förutom pyttesmå kissrundor. Vi har också en liten trädgård så han är ju ute där och kissar, därför behöver vi inte gå ut fruktansvärt mycket. Dessa lite kortare promenader är ca 10-15 minuter. Jag känner själv också att jag längtar efter att få gå lite längre haha.
Sen är detta ju såklart inte den enda aktivering han får, ovan nämnda blir det också en del av, framför allt miljöträning då han får hänga med på allt och vi har barn som hittar på en massa, men vissa dagar är vi tråkiga eftersom han behöver lära sig det med.

Typiskt mig att babbla en massa men frågan lyder egentligen hur långa promenader man kan ta med en 18 veckor valp. Jag vet att det finns en miljon trådar om detta men nu frågar jag igen bara för att det står ju nämligen olika svar i alla dessa trådar. :-D

Vad säger ni? Hur har ni gjort? Vilken ras har ni? Hur många kilometer, hur många minuter, vid 4-5 månaders ålder?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om pönz och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Rädd? 7-månaders tax vägrar promenader   [2] 17 jul: Superhoven 22 jul: Ayrin När det inte går längre   [3] 26 mar: Petersth 29 mar: Ayrin Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Inte roligt att ha hund längre   [3] 2 nov: Puddingpastejn 3 nov: Puddingpastejn Ballar ur i slutet av promenader   [3] 10 okt: FannyLid 10 okt: FannyLid Omöjliga promenader   [5] 19 jun: petracecilia 22 jun: Voff 92 Sheltie vill gå väldigt långsamt på promenader   [3] 27 maj: malin111 28 maj: Anneli går det inte att byta namn längre?   [2] 29 apr: Carita 30 apr: Ayrin Promenader med valp   [3] 4 apr: Underscore 27 apr: Voff 92 Banminth finns inte längre?   [1] 15 okt: daisu 15 okt: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Flatcoated Retriever | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB