Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 oktober 2013 av melibe i övriga hundfrågor
Re: Lapsk vallhund - erfarenheter?
Har en lapsk vallhundstik på drygt två år. Som andra redan har skrivit så är det relativt stor variation inom rasen. Min tik hör till den mer intensiva skaran. Hon älskar att jobba och hänger med på allt som erbjuds. På appelplan kan hon bli lite väl övertänd och går då lätt upp i skall. Men hon har en tydlig av-knapp och kopplar lätt av när det inte händer något.

Mycket lättlärd men kräver mer motivation än mina tidigare hundar (labrador och collie), som har haft en större vilja att vara till lags bara för att göra matte glad. Hon är generellt väldigt följsam utom i skogen där hon anser att hon klarar sig bra själv. Hänger ihop med att hon har stor jaktinstinkt. Enligt mig för stor. Vid spårarbete är hennes självständighet och självförtroende dock en stor fördel.

Otroligt tillgiven och följer mig som en skugga och kan aldrig få nog av mys och kel. Hon är jättesocial och skulle inte trivas med att vara själv i någon större utsträckning. Däremot väljer hon sina människor och litar inte reservationslöst på andra.

Vad gäller motion så kräver de ordentligt med motion men inte extremt mycket. Att den mentala biten blir tillfredsställd är nog så viktigt.

Angående rädslor så finns det säkert lapska som har det. De jag har träffat, med undantag för någon, har dock varit stabila och trygga hundar. Vår är trygg och funkar i alla miljöer, men är tyvärr lite rädd för fyrverkerier.

Den lapska är en perfekt allroundhund som passar en aktiv person som har för avsikt att sysselsätta sin hund i någon form. De lapska jag har träffat har trivts bra utan att valla bara de haft något annan uppgift. Men det kan kanske vara annorlunda med hundar från rena vall-linjer.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om melibe och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vit herdehund, åsikter/erfarenheter?   [0] 20 sep: Ayrin Patellaluxation Flatcoated - erfarenheter op?   [3] 16 aug: Blocksberry 17 aug: Anneli Era erfarenheter av Aptus Glyco-Flex   [4] 21 mar: Draghund 26 mar: Puddingpastejn Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Erfarenheter av bronkit på hund .   [4] 7 sep: melvin13 7 sep: melvin13 Belgisk vallhund - 7 år   [4] 28 aug: majsan16 5 okt: majsan16 Erfarenheter av döva hundar   [1] 20 okt: Nuttma 21 okt: Gurkans Isländsk fårhund - erfarenheter?   [18] 11 aug: Ayrin 14 sep: Ayrin Erfarenheter ang fallolycka samt vattenskalle.   [4] 4 aug: WellOk 6 aug: hundöga återkomst Hundskor -erfarenheter och tips?   [2] 7 apr: effinala 8 apr: effinala
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chinese Crested Dog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Grand Danois | Finsk Lapphund | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB