Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 oktober 2013 av Zarjess i sjukdom & hälsa (5 svar)
Avmaska och behandla mjällkvalster, ja eller nej?
Jag har varit i kontakt med två olika veterinärer som gett mig två helt olika svar, så jag känner mig ganska rådvill.

Första problemet är om jag ska avmaska min hund eller inte. Hon är konstant hungrig och den ena veterinären tyckte att hon ska avmaskas trots att det inte synts minsta spår av mask i hennes avföring.

Den andra veterinären tyckte inte att man ska avmaska i onödan. Jag vet inte om eller när min hund är avmaskad, fick ingen info om det från förra ägaren (jag tvivlar dock på att hon är det med tanke på att hon inte var vaccinerad).

Andra problemet är att min hund umgås med mina föräldrars valp väldigt mycket. För nån vecka sen fick de veta av uppfödaren att andra valpar i samma kull visat sig ha mjällkvalster så hon rekommenderade att behandla både valpen och min hund.
Jag tycker att min hund kliar sig mer än vanligt men jag har verkligen synat henne jättenoga och jag kan inte se något tecken på kvalster.

Även där gav två veterinärer helt olika råd, den ena tyckte att jag ska absolut behandla min hund även om jag inte kan se kvalster på henne och den andra sa att jag ska inte göra det om det inte syns något.

Och jag vill ju inte gärna peta i min hund medicin om det inte är nödvändigt. Tar gärna emot era råd för jag vet inte riktigt hur jag ska göra.. Båda veterinärerna är enligt mig jättebra och därför är det ännu svårare att välja hur jag ska göra.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Zarjess och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Mjällkvalster, behandling?   [6] 29 nov: Emmario 30 nov: Emmario Måste jag behandla inkontinens?   [0] 11 mar: Symbios Behandla anaplasma på gatuhund   [16] 13 jan: mayush 17 jan: mayush Har min hund mjällkvalster?!   [2] 10 maj: stinat 13 maj: Dog_training Avmaska alla mina djur!   [0] 6 nov: Pumamaria När ska man avmaska valpen igen   [1] 13 jun: ullis-a 13 jun: SanCha Vilka receptfria medel tar mjällkvalster på hund?   [0] 25 maj: Maria~Lucaz~Figo Avmaska flera gånger i rad?   [3] 22 maj: Linnea83 24 maj: russinbulle Avmaska vuxna hunden samtidigt som valpen?   [3] 21 maj: Siggespigg 21 maj: Siggespigg Mjällkvalster .... mjällskabb ........   [1] 28 mar: Scherzi 28 mar: *~* Fiji *~*
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dogo Argentino | Jack Russell Terrier | Schäfer | Dobermann | Dansk/Svensk Gårdshund | Rottweiler | Siberian Husky
© 1998-2024 Enfinia AB