Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 november 2013 av DearHound i klotterplank (44 svar)
Jag blir så förbannad! (C. Millan)
Efter att ha läst om hur Cesar Millan´s (enligt mig - förkastliga) metoder används på en ung valp för att korrigera och uppfostra denna, tröttnade jag och mailade detta till tv4 tittarservice:

Ang. "Mannen som talar med hundar"

Hej!
Jag skulle vilja veta hur tv4 resonerar när ett program som "Mannen som talar med hundar" köps in säsong efter säsong?
Dessa funderingar grundar sig på all den kritik som C. Millan fått i media (både i och utanför Sverige) när det kommer till hans sätt att hantera hundar, främst då från utbildade hundtränare, hundpsykologer och veterinärer.   

Utan att registrera en användare kan man söka på diverse hundforum på just C. Millan etc. och få se hur otroligt, ja, rent ut sagt, hatad denne mediaprofil är (för en hundviskare är han inte).
Det som många hunderfarna oroas över, är att C. Millan´s show ses av oerfarna hundägare som tar till sig hans metoder, vilket i sin tur kan leda till att man har en ostabil, stressad hund som kan bli farlig för sin omgivning.
Jag har jobbat på hunddagis under flera år och fick där träffa på kuvade unghundar som var tränade efter Millans recept, dessa var inga lyckliga hundar!

Så, snälla, snälla tv4, om ni ska sända hund-tränings-program, ta in en hundtränare(/psykolog) som är UTBILDAD och använder lagliga, moderna metoder för en svensk publik.   

Hoppas snart att C. Millan försvinner från svensk tv, det är en skam för tv4 att visa sånt skräp!


Ett par timmar senare kom svaret...

Hej Jackie,
tack för ditt mejl och engagemang om vilka metoder Cesar Millan använder i sitt program. Självklart bär TV4 och Sjuan ett stort ansvar för det som sänds och vi uppskattar att du kommer med kritik till oss.

”Mannen som talar med hundar” är ett av Sjuans populäraste program, det måste vi lägga in de bedömningar vi gör när vi sänder hans program. Eftersom han använder vid en del fall metoder som inte går i linje med den syn vi har i Sverige på hundutbildning lägger vi in varningsskylten i början av programmet. Det är här viktigt för oss att upplysa tittarna att det alltså finns tillfällen i hans program som vi vill varna för.

Självklart kommer dina åsikter att framföras till ansvariga för vår programavdelning.


Varningstext?! Gaaah, jag blir vansinnig, hur ska nån som inte har så mycket erfarenhet av hundträning kunna utröna vad i programmet som är "metoder som inte går i linje med den syn vi har i Sverige på hundutbildning"?!

Suck, var bara tvungen att vräka ur mig detta...

Som medlem kan du här läsa lite kort info om DearHound och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Förbannad arg o ledsen   [1] 13 apr: pinsan 14 apr: hundöga återkomst Cesar Millan stämd efter hundbett   [4] 5 feb: Hortensia 5 feb: Hortensia Cesar Millan eller Jan Fenell?   [19] 5 sep: pissemiss 5 sep: Chiliheart Hundar vid skolor. Förbannad mamma!   [14] 4 dec: KlantradårMatte 5 dec: Galotti Millan Pumi 2013-02-16   [6] 12 aug: MillanPumi 13 aug: MillanPumi Vad tycker ni egentligen om Cesar Millan?   [19] 19 maj: Chel 29 maj: LadyGlitter The real story Cesar Millan   [2] 17 feb: Jtek 17 feb: Vita Damen Kommentarer på Cesar Millan-klipp från Jim Crosby   [88] 19 sep: Nukutvi Huskies 20 sep: Beccy Angående Ceasar millan!   [17] 2 aug: yeezyeez 2 aug: leversnitt Cesar Millan, vad är det han gör?   [160] 24 jul: minigrisen 26 jul: rottisrobban
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Dvärgpinscher | Chihuahua | Boxer | Grand Danois | Rottweiler
© 1998-2020 Enfinia AB