Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 november 2013 av Ater i skaffa hund (40 svar)
Lab 2½ år,uppvuxen i flock.Fungera som ensam hund?
Ny här på forumet och hoppas på att några kan vara ett bra bollplank. Det är så att jag nu har en labrador hane på 2½ år hemma på prov. Lugn, fin och av det jag kan se en mycket stabil och bra hund. Första gången vi träffades på kennel där han är uppvuxen var han super glad, hälsade på mig glatt och var kändes som att han var busig med mycket fart i. Prövade att springa lite med han och han satte iväg som ett skott kunde verkligen hänga med vilket jag ser som något positivt, vill ha en hund med fart i.

Men hans bakgrund, han är uppvuxen på en kennel med ett större antal labradorer och ett gäng Borderterrie. Så han är van att leva i en flock, utöver det så har han ingen träning utöver att lyssna på sitt namn och gå fint i koppel. Kan inte ens sitt.

Jag har han nu på prov och bor i en lägenhet med en kompis och hennes två katter. Det har funkat riktigt bra med katterna även om dom är skeptiska och han morrat på dom när han sett dom på avstånd. Men problemen med han är att han så klart saknar sin flock extremt mycket vilket inte är konstigt alls omställningen för han är riktigt riktigt stor. Haft han nu sedan i söndags och första kvällen var han så rädd att han gömde sig under buskar, bakom stenar och vart han kunde när vi var ute och gick på kvällen. Det har gradvis blivit bättre men finns så klart fortfarande kvar, idag när vi var ute så åkte en cykel förbi oss och det small till från cykel på ett gupp i vägen. Han tog sats och försökte springa därifrån och var sedan så orolig att han skakade. Att försöka jogga med han nu går verkligen inte, han höjer tempot lite med för sig så liten som möjligt och man ser på han att han är rädd när jag börjar jogga. Han visar inget intresse för leksaker, tuggben, tuggknutar.

Saker som jag lagt märke till oxå i början av veckan så kissade han bara stort på ett enda ställe, han använde aldrig näsan och kollade alltid att man var med när vi var ute och gick. Nu har han börjat skvätta lite på träd, han nosar mer och han går mer avslappnat vilket jag ser som goda tecken. Han reagerar inte heller alls på ljud i trappen eller utanför huset, han tyr sig mycket till mig vill aldrig vara länge bort en en halvmeter och trycker sig gärna mot mig när vi ska sova. Att jag bara är i köket och han i mitt rum (mitt rum avspärrat med grind så han ser mig) är lite väl mycket för han nu om det är över någon minut.

Men det jag undrar lite är vad folk kan tro att jag kan förvänta mig i framtiden med den här bakgrunden. Kan det vara kört att ha han som glad ensam hund och att han kommer han behöva leva med andra hundar? Vad kan förvänta mig med ensam träningen, när kan det vara rimlig att han är tränad för att klara någon timme själv?
Är det en bra eller dålig sak om han då och då för träffa sin gamla flock?
Kommer man kunna få han till att bli en glad, busig hund med lite fart i. Vilket kändes som att han var första gången jag träffade han på kennel men nu finns det ingen fart, inget bus i han alls :/

Kvinnan som driver kennel vill ha valp pris för han och dessutom kunna avla på han i framtiden. Vad är rimligt där i ett kontrakt om hon vill kunna skaffa valpar med han i framtiden?

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1470119_644821222228508_577343872_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/559801_645059082204722_59211550_n.jpg


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ater och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Öva på att vara ensam   [4] 21 mar: BullandBear 23 mar: Torparinnan Jakthund mestadels ensam   [9] 29 maj: Lexie2013 1 jun: Lexie2013 Hund på tomten, lämnas inte ensam   [2] 14 jan: pinsan 15 jan: Ayrin Hund sover ej när ensam hemma.   [12] 11 aug: mathildas 12 aug: aenima misslyckad, ensam, hundägare   [5] 14 jul: misslyckad 22 jul: Tessank 10 årig setter urinerar när hon är ensam, varför?   [2] 5 nov: Irländsksätter 7 nov: Lena och vildingarna Ensam. Matte borta husse hemma   [1] 22 okt: z_Bettan 22 okt: Majala Dumt att skaffa hund när man bor ensam?   [4] 19 okt: Nettanea 20 okt: Torparinnan Hur länge kan man lämna en 9 veckors valp ensam?   [8] 26 nov: Jeppeh1984 28 nov: Sezziyanen Lämna en valp ensam, hur länge då och..   [2] 26 sep: Holst7 26 sep: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Tax | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB