Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 december 2013 av Januari i skaffa hund (29 svar)
Gärna tips på mina "första hund funderingar"
Hej alla duktiga hundmänniskor!

Jag är en tjej på 27 år som börjat fundera kring att skaffa hund. I nuläget så ägnar jag mycket tankekraft åt vilken ras som skulle trivas hos mig. och vilken ras som jag vill dela massa fina år med! Jag har varit inne på flera olika sällskapsraser, cavalier, italiensk vinthund och papillon men inte riktigt med hjärtat fastnat för någon av dessa. har väl mer tänkt logiskt att jag bör välja en sällskaps ras eftersom jag inte tidigare haft hund. Den hund jag med hjärtat fastnar för är dansk svensk gårdshund som jag uppfattar som snäppet mer aktivitetskrävande och lite klurigare att ha som första hund. I korta drag kommer hundens veckor att se ut på följande sätt.
Jag kommer vara hemma ihop med hunden de 4 första veckorna, och kommer samtidigt inskola den lite hos dagmatte under tiden. (Tyvärr kan man ju inte ta valpledigt i dessa tider så 4 veckor får jag nöja mig med. Därefter kommer jag jobba deltid så ca 2-3 dagar/vecka då valpen fyllt 3 månader så är tanken att den är hos dagmatte7dagis de dagar jag är borta. De dagar jag jobbar kommer hunden få aktivering i form av promenader och lite lättare aktivering för huvudet, lite övningar hemma eller ute på egen hand. Jag kommer vilja träna lydnad med hunden, men detta blir ju mer vissa dagar och då jag är ledig.
Sååå egentligen funderar jag kring hur en DSG skulle trivas hos mig. Jag vill ju vara aktiv och träna i lydnad eller agility, men det kommer ju inte bli alla dagar, ibland blir det lättare träning, och detta gör mig osäker. Dessutom är det ju en första hund och jag vill verkligen välja rätt ras, samtidigt som hjärtat "måste säga sitt". Känns inte så smart heller att ta en ras som inte tilltalar mig för att "det är nog klokt :/ Så gärna lite tips från kunnigt hundfolk och någon vill hjälpa :) Jag har lusläst rasböcker så har nog banne inte missat en enda sällskapsras!

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Januari och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Presa canario funderingar   [11] 10 nov: kvamen 25 dec: z_Isabelle Första tävlingen   [6] 7 okt: Maldah 11 okt: Maldah Tips om första hund till familj   [9] 5 okt: Trientalis 11 okt: Ayrin Tror att första stadiet av valpningen är igång!   [0] 19 jul: April25 Ska på min första utställning om 1 veckor   [14] 28 maj: BullandBear 31 maj: Draghund När klippa pälsras för första gången?   [2] 9 jul: Janna77 10 jul: -Aslan pwd- Funderingar på ras på en andra hund   [1] 24 jun: Emli 24 jun: Sussane Första hunddejten :)   [4] 12 jun: Svea58 29 jun: Frallorforlife Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Skaffat min första hund   [6] 29 jun: Peter21 30 jun: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Papillon | Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Dobermann | Whippet | Shetland Sheepdog
© 1998-2024 Enfinia AB