Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 januari 2014 av johanne i skaffa hund (10 svar)
Välja Aussie eller Sheltie?
Jag har så länge jag kan minnas velat skaffa hund. Nu har plötsligt förutsättningarna börjat stämma med jobb och liknande och jag är redo att göra slag i saken.
Jag velar dock lite fram och tillbaka mellan vilken ras jag ska välja. Det står just nu mellan en Australian shepherd och en Shetland sheepdog. Tycker att teckningen blue merle är otroligt fin, men den förekommer ju hos båda raserna.
Jag vill gärna ha en aktiv och lättlärd hund som kan tänka sig att hänga med på löprundor eller träna t.ex. agility.
Jag jobbar på en gård och har möjlighet att ha med mig hunden i princip alla vardagar. Vi har några får, så en liten mängd vallning skulle kunna förekomma.
I övrigt bor jag i en ganska liten lägenhet och tågpendlar till jobbet, så jag skulle även vilja att hunden har lätt att anpassa sig i olika miljöer och inte har svårt för varken andra djur eller människor.
Jag ser mig själv som ganska aktiv, men skulle ändå vilja ha en hund som kan ta det lite lugnt emellanåt.
Är lite rädd att en aussie kanske inte skulle få utlopp för all sin energi bara genom att vara med på jobbet. Vet inte heller om en sheltie är lika villig att vara med och arbeta varje dag.

Någon som har erfarenhet av någon utav raserna och kan berätta lite om dem. Skulle även gärna ta emot tips på bra uppfödare.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om johanne och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tandfel valp Aussie   [7] 18 jun: waleus87 24 jun: Lona2 Välja ras, pedagoghund?   [8] 14 aug: fanta 2 sep: traktorn Allergisk mot vår nya sheltie valp   [7] 22 jun: Animallover94 23 jun: Gurkans Vilken ras ska vi välja?   [14] 26 mar: Sofia78 22 apr: Dante1 Hjälpguide för att välja pälslängd på skär   [1] 12 feb: Lovely havamalt 14 feb: aenima Betalning för aussie   [2] 1 aug: Mira och Esther 2 aug: Mira och Esther Hjälp mig välja ras!   [6] 30 sep: UrOchSkur 1 okt: Anneli Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin Att få valp men inte välja ut en!   [7] 12 jun: Magnoliadog 13 jun: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Grand Danois | Golden Retriever | Labrador Retriever | Chihuahua
© 1998-2024 Enfinia AB