Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 mars 2014 av Subabe i efterlysningar (7 svar)
Träningshjälp - Uppsala m. omnejd
Hej.

Jag har en hundaggressiv/osäker schäfertik här hemma som jag måste få bukt med nu då det börjar bli så påfrestande att jag inte vågar gå med henne i offentliga miljöer :(

Jag har varit hos två instruktörer, och en psykolog. De metoder jag fick därifrån ger absolut ingenting (undantaget psykologen hennes metod har i alla fall gett så mycket att hon nu har två kompisar, men utfall mot alla andra hundar kvarstår. Även mot kompisarna så fort hon känner att hon inte har full koll på dem) Så jag har försökt med andra metoder också, tro mig.

Jag har nu kommit i kontakt med en kille som tränar polishundar, och jag vill prova hans metod. Den kan kännas hård, men "mjuka" metoder fungerar inte på henne tydligen.
Det går ut på att jag, vid ett hundmöte binder henne och går fram och hälsar på den andra hunden och helt sonika visar henne att det är lugnt. Killen som berättade detta för mig har enbart haft lyckade sessioner där hundarna till slut har slutat bry sig om mötande hundar.
Problemet är att där jag bor så möter vi sällan hundar, och jag vill inte ta henne till stan och försöka fråga andra hundägare, utan jag vill att det ska vara under kontrollerade former där jag och den andra hundägaren vet vad som ska hända.

Finns det någon, eller några med lugna hundar (som helt enkelt inte bryr sig nämnvärt om henne) som skulle kunna hjälpa mig med detta? Jag bor 4 mil utanför Uppsala, men har inga problem att åka för detta. Kanske inte 10 mil, men säg 4 mils radie utanför Uppsala. Jag skulle vara enormt tacksam i så fall, för jag vill så gärna få ordning på det här, inte bara för min skull..

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Subabe och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Goberian uppfödare i Sverige med omnejd   [1] 20 dec: ebbasiglite 20 dec: Ayrin Valpkurs i Karlstad med omnejd   [1] 7 jun: JuniGreen 8 jun: Qela Träning hundmöten Uppsala   [4] 16 feb: Myran 18 feb: Myran Hundkompisar i Uppsala   [0] 29 dec: Baloo&Pussel Tips på valpkurs i/i närheten av Uppsala?   [1] 26 dec: ErikaRe 24 mar: SanGun Salukiägare i Borås eller Malmö med omnejd?   [0] 24 dec: Elliesson Fråga om råd / träningshjälp   [4] 27 nov: Paniiik 30 nov: Paniiik Valpkurs i Lund med omnejd?   [1] 4 sep: Kouki 4 sep: Kalla Bra ridskola i Malmö med omnejd?   [2] 13 aug: Åsa och Findus 14 aug: Åsa och Findus Söker "modeller" i Roslagen med omnejd   [0] 25 apr: Spacewoman
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Pudel | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Chihuahua | Golden Retriever | Chinese Crested Dog
© 1998-2024 Enfinia AB