Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 mars 2014 av Lona i skaffa hund
Re: Vilken ras tänker ni på?
Cairn SKULLE kunna passa men en del har rätt mycket jaktlust, å andra sidan torde de inte vara värre än JRT. I mina ögon lagom med terriermentalitet, de har lite attityd men är inte på något sätt svårhanterade. Friska och sunda, man skall se upp med njursjukdomen PNP men den har inte poppat upp på några år nu.
Lättskött päls - OM man trimmar den. Man kan trimma själv eller lämna bort hunden för det, mellan trimningarna gör jag inte ett dugg med pälsen. Skall man ställa ut så krävs dock proffstrimning.
Robust och tålig hund, min har täcke på sig om det är snorkallt (en bra bit under -10) eller om hon skall sitta still ett längre tag. Har faktiskt aldrig varit med om att hon har frusit trots långa dagar i ett kallt stall.
En cairn är pigg och glad och är mycket social, både med egna flocken och med främmande. Den talar om när någon kommer - och sedan är det pusskalas!
Hänger med på det mesta men har kanske inte kapacitet för de högre klasserna, lite beroende på vad man vill göra med hunden. Men skogsagility, tricks och annat funkar super!
Det är inga skilda typer inom rasen men uppfödarna har lite olika mål. En del vill ha en mer "slätstruken" hund utan kamplust och så vidare, då är det ingen riktig terrier i mina ögon!
Andra uppfödare satsar på mer livliga och terrieraktiga cairns och det är sådana de skall vara tycker jag.
Fast det där med "lugn" vet jag inte riktigt - de flesta av raserna som nämnts här är ganska livliga tycker jag . Men de flesta raser kan koppla av förutsatt att de har fått rätt aktivering innan.
Och visst är det delvis så att man smittar av sig på hunden, är man nervig själv får man lätt en lite nervig hund och vice versa.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken ras, besluts ångest   [4] 13 apr: Puttenutte 13 sep: Ayrin Vilken ras ska vi välja?   [14] 26 mar: Sofia78 22 apr: Dante1 Vilken ras passar oss?   [1] 25 mar: Lilltösen 26 mar: aenima Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Vilken ras bör jag para min blandras med?   [6] 14 jan: DogLover85 27 jan: Mira och Esther Urinvägsinfektion, vilken antibiotika används?   [4] 8 dec: Chocolate AK 9 dec: Puddingpastejn Vilken ras passar oss?   [12] 24 sep: Nokko 6 okt: Dimma Vilken hundras passar mig?   [11] 4 jul: VovveVovveVovve 5 jul: VovveVovveVovve Vilken ras, identifiera   [1] 28 jun: Blade122222 28 jun: aenima Vilken bilbur till en Kia Ceed för en golden?   [5] 12 apr: Maria&Scilla 14 jul: Maria&Scilla
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Pudel | Rottweiler | Schäfer | Labrador Retriever | Grand Danois
© 1998-2023 Enfinia AB