Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 mars 2014 av Nadja&Fluffhundarna i skaffa hund (7 svar)
Riesen, briard eller annat?
Postar ett inlägg åt en vän då Vovve inte verkar fungera för henne just nu.

Nu går jag i hundköpartankar men har kört fast mellan två raser. Hoppas på att ngn med erfarenhet kan hjälpa mig lite. Har haft pudel sedan tidigare som jag tävlat i bruksspår (appellen) och lydnad med, men som nästa hund skulle ja vilja ha en med mer motor, uthållighet och en tuffare karaktär. Pudeln har inte en uns skärpa i sig utan är väldigt mjuk och vek.

Drömhunden är egentligen en bruksschäfer eller en mentalt stabil aussie, men pga allergi hos mig och släktingar vill jag ha en hund som inte fäller mkt hår. Självklart är det individuellt men har ännu aldrig känt av allergi mot en hund som inte fäller. Har erfarenhet av både riesen och briard men tkr det är svårt då det verkar pendla väldigt mkt mellan individer. Särskilt inom briard, träffat både pigga brukshundar och soffpotatisar...

Vill ha en hund till sällskap men även till tävling. Lydnad tkr jag är kul men det är skogsarbete, främst spår och sök, som jag brinner för. Rör mig mkt ute i naturen.

Vad är era erfarenhet av briard och riesen? Är det väldigt mkt hund för en som är van vid pudel? Finns andra alternativ till en aktiv och tålig bruksras?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nadja&Fluffhundarna och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Wheaten, Westie eller något helt annat?   [5] 7 jul: Coella 19 jul: Gurkans Fråga o att ev byta från barf till annat..?   [3] 17 jul: bebban 24 jul: Svea58 Rasambivalent. Briard, Aussi eller Beardis?   [3] 20 apr: Froggy 22 apr: Anneli Eventuellt noskvalster el annat   [2] 14 apr: Filurpinnen 17 apr: Filurpinnen att vara roligare än allt annat   [4] 12 jun: Siljesmatte 14 jun: username Briard? Bearded collie? Schapendoes? Puli?   [10] 5 feb: Sunniva 12 feb: Odåganidun Annat att äta än torrfoder (när o hur)   [4] 25 sep: Ulrika 26 sep: hundöga återkomst Postafen eller annat åksjuskemedel?   [6] 14 jan: SandraCarlsson 26 feb: Svea58 Briard, uthållighet?   [1] 11 okt: Sezziyanen 18 okt: -Aslan pwd- Klippa en Briard, "lagom"?   [11] 20 mar: Sezziyanen 22 mar: Floyd
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dvärgschnauzer | Jack Russell Terrier | Schäfer | Chihuahua | Dvärgpinscher | Tax | Rottweiler
© 1998-2023 Enfinia AB