Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 mars 2014 av MagdalenaV i klotterplank (24 svar)
Någon med samma blandras?!
Hejsan!

Skulle vara kul att få höra om det finns flera som har eller har träffat den här blandningen och vad ni i så fall tycker om den! Är så himla nyfiken för jag har aldrig hört eller träffat några andra som har den här blandningen. Kan heller inte hitta något på internet om de så till slut bestämde jag mig för att skriva ett långt inlägg här!
Sen tycker jag dessutom att det var en så himla lyckad blandning. Skulle till och med kunna sträcka mig så långt att säga att det borde vara en egen ras till och med! Vi har fått så mycket komplimanger för honom och därför är jag så nyfiken på om det är fler som har fått en sån här fin hund eller om vi bara haft tur och gjort rätt med uppfostran..

Så här ser min underbara kille ut: http://vovve.net/Rastplatsen/member_gallery.asp?id=121174&c=3g1K9r5FJy&page=gallery&gid=62462

Hans mamma var Flatcoated Retreiver/Schäfer och hans pappa var Golden Retreiver/Tollare. Han är född 15/10 2010.
Alla hundar är ju såklart olika särskilt om de är blandade kanske, men skulle va kul att se om de verkar ha några gemensamma, genomgående drag :)


Här följer lite (läs: mycket..) info om Kiba, som han heter.

Han är verkligen en superhund! Lugn och orädd (min mamma brukar dammsuga honom när han fäller massa hår och han tycker det är huur skönt som helst och är inte alls rädd och har aldrig varit det heller. Jag tog hem honom (9 veckor gammal) bara några dagar innan nyårsafton och han var ute och sprang runt i snön på tolvslaget med alla smällare och brydde sig inte ett dugg!), social och har ett stort tålamod. Väldigt självsäker och tillgiven. Han har hur mycket energi som helst (kräver mycket motion och lek/stimulering men har aldrig hittat på några dumheter om han inte fått sin promenad direkt.) och han blir aldrig trött när vi är ute. När vi kommer in kan han dock gå och lägga sig och sova om han hållit igång ett tag men om han fick som han ville skulle han vara ute hela dagarna och springa runt och leka! En riktig utehund alltså. Inomhus är han superlugn och mysig.
Han har fått Golden Retreiverns mjuka mun (kan bära två ägg utan att krossa dem!) och är himla smart och lär sig således jättefort. "Skall" t ex lärde jag honom under en 1-timmespromenad när vi var ute i skogen och han har kunnat det ända sen dess. Han älskar att apportera och simma och dyker till och med haha. Han är med på allt man ber honom om, vill verkligen vara till lags och följa med överallt. Snäll med andra djur. Han älskar katter och att leka med de men de vill oftast inte leka med honom........
Han tycker som de flesta andra hundar även om att söka saker. Leksaker, mat eller människor spelar ingen roll! Han ger aldrig upp, och letar tills han hittar det han ska hitta eller slutfört uppgiften han fått.

Han är jättesnäll och duktig med andra hundar. Vi har mött flera rädda hundar som varit nervösa och som ägarna påstått aldrig leker med andra hundar för de är just nervösa och rädda (ofta får man höra att de är rädda för svarta hundar för de har blivit attackerade eller dylikt av just såna) men det har alltid slutat att de vågat leka med Kibbe. Han lyckas alltid på något sätt med dessa nervösa hundar.
Han är jättefin med barn också, de får dra och pilla överallt och han älskar att leka med dom. Bäbisar tycker han är mysigt också.

Vad vi har märkt dock är att han "inte tar någon skit". Om det är någon hund som är otrevlig och hoppar på honom och försöker dominera honom så säger han alltid till med ett morr, nafsar till försiktigt eller försöker gå undan/ignorera. Men hjälper inte det så blir det bråk som han ALLTID vinner. Han är en riktig fighter och gissar han fått det från schäfern och tollaren som är lite vassare raser. En gång när min mamma hade varit ute med honom, hade han och en rottweiler på andra sidan gatan båda slitit sig och hamnat i bråk. Det hela slutade med att (innan de hunnit separera dem) Kiba nästan slitit av örat på den stackars Rottweilern. Men det är inte så att han söker bråk eller tycker om det. En bekants terrierblandning (som är helt störd i huvudet om jag får säga det) hade helt oprovocerat flugit på Kiba och upprepade gånger bitit honom mellan benen och då hade Kiba (efter att ha försökt springa undan och bara försvarat sig försiktigt mot den mycket mindre hunden) till slut tagit honom runt nacken och skakat honom fram och tillbaka som en kampleksak... Behöver inte säga hur hemskt det såg ut, och vi trodde ju han skulle döda honom, men han släppte honom och gick några meter därifrån och höll sig undan. Man märkte på honom att han som såg ledsen och besviken ut att han var tvungen att göra så för att den andra skulle sluta bita honom.. (jag vet att de inte känner alla känslor som vi gör, men det var så det såg ut, so please bear with me...) Hoppas ni inte tror att han är värsta aggressiv nu för det är han ju inte! Men om någon ger sig på honom så ger han svar på tal så att säga...

Men nu ska jag inte bara rabbla upp allt bra med honom, han har ju sina svagheter han också! Han är ganska svartsjuk om jag ger någon annan hund all uppmärksamhet eller när jag t ex håller i min guddotter och inte bryr mig alls om honom.. Då vill han tränga in sig på ett hörn men om jag säger till så ger han sig.
Han har svårt att slappna av när det är mycket hundar runt om honom som han inte fått hälsa på. Detta är ju mitt fel då jag inte tränade sånt med honom alls utom de enstaka gånger vi var på valpkurs..

Det största problemet vi haft är väl att han är FÖR orädd (han fattar inte att bilar är farliga och han höll på att hoppa nedför en 4-5 meter hög klippvägg för han ville ta en korvbit som låg där innan jag stoppade honom...). Han jagar björn (Vilket också gör oss oroliga!!), älg och fågel men har faktiskt inte ett särskilt utpräglat intresse för det, dvs han kommer utan problem om jag kallar på honom eller om jag säger "Nej, det där får du inte jaga."

Han hälsar också gärna hälsar på allt och alla och hade stora problem med inkallningen när han var yngre. Nu kommer han nästan alltid. Ibland vill han fortfarande smita fram till andra hundar......... Irriterande men vi jobbar på det..

Är det någon som blir nyfiken och vill veta mer så fråga bara, som ni märker kan jag prata på hur länge som helst ;) Kom gärna med andra åsikter också!

Som medlem kan du här läsa lite kort info om MagdalenaV och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Senior blandras med SLO   [4] 12 mar: encor3sw3 15 mar: pipilotta Blandras rottweiler/amstaff i närheten av barn?   [6] 27 feb: stitchy13 4 mar: Ayrin Piper vid samma tid på kvällen   [0] 29 jan: Fluff86 Blandras - vilka raser? (Bild)   [2] 23 nov: Manageit 21 jan: butterfly Vilken ras bör jag para min blandras med?   [6] 14 jan: DogLover85 27 jan: Mira och Esther register blandras   [4] 17 mar: långens 6 apr: Wingfelds 30 000 för en blandras !!   [10] 2 okt: Ginza Schäfertik 30 jan: Hison Blandras golden retriever - schäfer   [4] 23 maj: Bella01 27 maj: Lona Vilka raser är min blandras?   [9] 15 maj: Michaela95 20 mar: Gurkans 16-årig blandras tik, rastlös   [4] 15 mar: Soof 20 mar: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Australian Shepherd
© 1998-2024 Enfinia AB