Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 april 2014 av Malinen87 i fästingforum (10 svar)
Seresto vs Scalibor till badglad hund?
Har en golden retriever som älskar att bada, när vi är ute på landet s går det inte att stoppa henne från att bada då vi har landställe på en ö i Sthlms skärgård med sjötomt.
Förra året körde jag med Scalibor men när vi va på landet så hade hon bara halsbandet på kvällar/nätter då dom ej får bada med Scalibor.
Frågan är då om Seresto är bättre? Är det verkligen så att hundarna får bada med det halsbandet på och hur påverkar det verkningstiden? Vilket halsband verkar vara bäst?
Tror min hund hade max en fästing förra året även fast hon bara hade Scalibor kväll-nattetid ute på landet och hemma hade hon det dygnet runt, med undatag att jag tog av det när hon skulle bada.
Någon som har erfarenhet av Seresto? Är det ett bra skydd eller får dom fästingar ändå? (vet att dom kan få fästingar med båda halsbanden men vilket verkar var bäst för en badglad hund?

Ni som har badglada hundar hur skulle ni gjort och om någon har erfarenhet av både Seresto och Scalibor vad tyckte nu funkade bäst?
Alla erfarenheter/tips är mer än välkomna, vill skydda min hund så gott det går.
Hade det funnits något giftfritt alternativ som verkligen funkade så hade jag givetvis valt det, just nu känns det som man måste välja mellan pest eller kolera och jag är rädd för alla dessa fästingburna sjukdomar så jag vill göra vad jag kan för att skydda mina hundar...

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Malinen87 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kan Seresto vet vara skadligt för oss människor?   [3] 17 maj: Siggesdotter 20 maj: Skiton ryckningar i v. ben vid anv. av scalibor   [3] 9 maj: panis 11 maj: Kalla stronghold och scalibor samtidigt   [1] 9 aug: vazz 9 aug: vinthundsfeber Nypåsatt Scalibor + regnväder?   [2] 9 apr: Malinen87 9 apr: Malinen87 Vilket är bäst Seresto/Scalibor? Era erfarenheter?   [12] 3 apr: Malinen87 11 apr: Lillan Scalibor/Seresto-talat med dom som tillverkar   [5] 2 apr: Malinen87 3 apr: Malinen87 Scalibor vs Seresto vad använder du?   [6] 30 mar: Iorsmatte 30 mar: Lona Är det någon som provat Seresto...   [6] 12 jun: Liza&Pepsi 12 jun: Kalla Scalibor och advocate   [1] 11 jun: mallju 12 jun: Malin, Benknäckarna Ni som provat Seresto   [20] 31 maj: Ninjo_2 3 jul: mcr108s
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Labrador Retriever | Dvärgpinscher | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB