Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 maj 2014 av Pajni i sjukdom & hälsa (3 svar)
Ni vars hundar haft kennelhosta...
...kan detta vara kennelhosta? (försöker ladda upp film men jag tror inte att det fungerar, så här kommer en länk till youtube också, om jag nu lyckas skriva rätt då det inte går att klistra in..  http://youtu.be/-aAxiHfkGSg )

Ingen av mina hundar har haft kennelhosta förut så jag vet inte hur det låter/ser ut. Vad jag kan läsa mig till och se på filmklipp så är det kanske mer som "kräkhostningar", och något sådan gör inte min hund.

Detta började igår när vi tränade lite inomhus och jag belönade honom med en godis. Jag trodde att han hade satt i halsen, men det fortsatte sedan under dagen och även idag.

Det verkar mest komma när han gör något (när han är passiv/vilar/sover går det bättre) och när han lägger vikt i halsbandet ute, vilket också får mig att tänka kennelhosta då det tydligen ska vara lätt att famkalla hostningarna genom tryck på halsen som jag förstod det.

Det låter lite obehagligt, som att han har svårt att få luft, men han får bara små "attacker" och sedan är det bra. Annars andas han helt normalt, kan sova utan problem, verkar pigg och glad som vanligt osv.

Därför anser jag inte att det är akut nog att åka till veterinären med då det är helg. Dessutom bör man väl inte gärna ta en hund med kennelhosta till vet (eftersom det smittar så lätt) ifall det skulle vara det, och det behandlas vad jag förstår inte alls så länge hostan inte är väldigt svår.

Att det kan ta några veckor att bli av med kennelhosta förstår jag, men jag vill ju inte gärna avvakta i flera veckor om det skulle vara något annat än kennelhosta, något allvarligare problem med luftvägarna eller så.

Så jag hör med er först som har erfarenhet. Vad låter det som?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Pajni och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Är detta kennelhosta?   [5] 1 dec: hejsansvejsan 3 dec: hejsansvejsan Kennelhosta, hur länge kan det hålla på egentligen   [1] 21 nov: Fluffiga_öron 21 nov: SanCha Kennelhosta ? Vaccinerad hund.   [8] 23 nov: Ginza Schäfertik 25 nov: Ginza Schäfertik Hörde att en nära släktings hund har kennelhosta.   [13] 6 dec: Tjaboo 8 dec: Tjaboo Kennelhosta i massor   [5] 4 dec: Ruccola 9 dec: TuffaEzther Nobivac KC - vaccin mot kennelhosta   [3] 10 jun: heka 11 jun: Teddies matte hurra.. vi har kennelhosta   [12] 21 apr: Iglon 22 apr: SanCha Nytt kennelhosta vaccin   [9] 20 apr: Långnos 21 apr: Teddies matte kennelhosta, hur länge?   [14] 31 mar: Ve_mo_na 1 apr: Malinen87 Kennelhosta? (SÅ ARG PÅ VETERINÄR!!!)   [42] 6 feb: Belleboo 6 feb: X Of Me
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Dobermann | Grand Danois | Cavalier King Charles Spaniel | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Labrador Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB