Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 juni 2014 av Chiliheart i övriga hundfrågor (3 svar)
två problem relaterade till bitande

Vi har tränat bit-kontroll som tokar sen 8 veckor, och för det mesta är han duktig på att lyssna när vi säger till. De gånger han råkar röra hud så släpper han oftast med en gång och det är inte ens tillräckligt hårt för att ge rodnad/blåmärke. Så någonstans har man ju lyckats men just att han fortfarande rör huden vill jag försöka få bort.
Vi har två problem/scenarios som vi handskas med dagligen. Oftast är det inte så farligt och det går att få ner honom i varv med vanliga kommandon, lite tålamod och gott godis. Men ibland gör det inte det.


Problem 1. 
Han hoppar som en tok och vill ha dragkamp med kopplet. Här har vi försökt med allt och vi hoppas på att vår hundkurslärare har rätt att han slutar med tiden/mognad. I sin iver när han hoppar och kör dragkamp med kopplet så kan han ibland komma åt en arm eller finger. Han släpper med en gång, men han ger inget tecken på "förlåt" trots att jag slutar tvärt och ignorerar honom.


 


Problem 2.
Han älskar gräsmattor och ser han en så lägger han sig där och vägrar flytta på sig (på rygg gärna)- helst vill han ligga där hela dan verkar det som. Är vädret fint så står jag där en liten stund, och finns det någonstans att sätta sig så gör jag det. Men efter en stund så vill jag gärna fortsätta med promenaden. Och då får jag oftast tyvärr lyfta honom upp med hjälp av selen för det går inte att få upp honom på annat sätt. Möjligen går det att muta med godis men det är oerhört sällan. Han föredrar gräsmattan framför godiset. Och vad som då händer när jag försöker lyfta honom är givetvis att han protesterar genom att bita en i händerna. Det är absolut inte hårt men ändå... 


Han är 9 månader. Tror ni han växer ur detta eller är det träning som gäller? Och vad i så fall?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Chiliheart och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Bitande dvärgtax 12 veckor.   [4] 27 dec: Mannhem 27 dec: Mannhem Bitande hundvalp del 23456   [11] 27 maj: närjagmötteharry 30 maj: närjagmötteharry Bitande 12 veckors   [8] 25 mar: N91A13L15 30 mar: makiko bitande /attackerande valp   [4] 15 mar: N91A13L15 15 mar: Ayrin Bitande valp, är det ok att markera Nej?   [14] 21 nov: Arnilia 27 nov: Barkley Star Bitande valp med aggrsivt beteende   [4] 7 jan: bulisch 21 feb: Ayrin Frågor om valp (mat, bitande och socialisering)   [2] 2 nov: Svartz 3 nov: Lill_luris Allt detta bitande!!!   [15] 4 aug: Mikkahn 11 aug: Yvonne o hundarna Konstiga bitande flygodjur i skogen   [23] 20 maj: vinthundsfeber 23 maj: Flatteligan Valp relaterade frågor :)   [2] 25 apr: Alexandra K 25 apr: MissNöjd
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shih Tzu | Jack Russell Terrier | Schäfer | Chihuahua | Grand Danois | Pudel | Dobermann
© 1998-2021 Enfinia AB