Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 juni 2014 av Hrímnir i vård & skötsel (37 svar)
Min åsikt som hundägare, räknas den inte längre?

Varför har det blivit så att hundägarens åsikt om sin hund inte längre verkar räknas? Varför *måste* man ränna till veterinären jämt o ständigt för att anses "seriös" numera?


Jag tar ett exempel:


Fick nyligen veta att min hund har HD:E på båda höfterna, inga pålagringar dock och kraftiga benmuskler gör att kulorna ligger väl på plats i skålarna såg man på bilden.


MEN, genast börjar alla "förklara" min hunds temperament med att han säkert har ont. Jag som haft honom i snart 4 år, tränat, tävlat och levt med honom säger att han inte har ont. Jag har fystränat honom, stretchat, gått igenom och masserat honom och han har aldrig visat smärta eller ens obehag under dessa år. Inte ens vid en rejäl stretching markerar han obehag utan står med halvslutna ögon och ser allmänt nöjd ut. När vi slutar stretcha ena sidan vänder han och ställer upp nästa sida.


Det enda som visar att han har E höfter är att han är ganska kort i steglängden bak innan vi masserat & stretchat igång musklerna. Han har ingen jättesteglängd sedan heller men han tar ut steget bättre efter uppvärmningen.


Men försök få folk att acceptera detta. Ånej, ont har han och jag borde snarast springa till fys-terapeut med honom, och en sväng till veterinär också bara för att. Dessutom borde jag (enligt folks attityd) skämmas ögonen ur mig för att jag inte redan varit där med min stackars stackars hund.


 


Tanken att jag kanske faktiskt KAN sköta honom själv, att jag HAR den kunnskap jag behöver, det faller ALDRIG folk in utan jag är en elak, dum, oseriös hundägare som definitivt inte vill min hunds bästa. Kanske borde jag inte ens få ha hund.


 


När blev det såhär? Varför anser folk att dom kan säga att min hund har ont med sådan säkerhet trots att dom aldrig ens sett honom? Att han lider för att jag anser mig känna min hund.


 


Jag hade förstått det mer om det varit en hund som enbart gick på promenader, som inte stretchats, fys-tränats och tävlats. Men det går inte heller hem hos folk, dom bortser total från att jag känner min hund och att vi jobbat mycket tillsammans. 


 


Men det är väl så att det är dom som gapar o går på...som inte har någon kunskap. Och när man går så långt att man börjar gapa om avlivning på hunden, då har man tydligt nog varken kunnskap eller uppfostran nog att uttala sig om andras hundar.


Hur är det för er? Har ni blivit påhoppade för något ni anser ogrundat när det gäller vård eller uppförande hos hunden?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hrímnir och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
När det inte går längre   [3] 26 mar: Petersth 29 mar: Ayrin Inte roligt att ha hund längre   [3] 2 nov: Puddingpastejn 3 nov: Puddingpastejn Åsikt om innehåll   [3] 26 jun: NellieElsa 26 jun: Anneli går det inte att byta namn längre?   [2] 29 apr: Carita 30 apr: Ayrin Banminth finns inte längre?   [1] 15 okt: daisu 15 okt: Lona Tänka på när man ska passa en hund längre tid.   [3] 2 mar: awoww 3 mar: Krokodilen orkar inte med detta beteene längre   [4] 4 jul: rottiswoman 6 jul: Scherzi Frågor ang att passa en hund en längre period.   [6] 28 maj: bjo0ork 10 jun: Linnea.B penny vill inte gå ut med husse längre   [1] 14 mar: panis 14 mar: Kalla Åsikt om kommadon som innehåller flera ord   [4] 2 dec: Eloith 3 dec: sendit
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Golden Retriever | Schapendoes | Dobermann | Cane Corso | Jack Russell Terrier | Finsk Lapphund
© 1998-2022 Enfinia AB