Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 juni 2014 av WellOk i valpforum (5 svar)
Valp som häver i sig vatten och älskar innersulor

Vi har en snart 7 månaders valp hemma.Full av energi, tuggeri och glädje.


Vi har dock ett problem med henne och det är hennes drickande. Vi får fylla vår stora vattenskål ca 3 ggr om dagen om vi ska möta upp hennes begär för vatten. Men grejen är att när vi ställer ner skålen så häver hon i sig vatten i en enorm mängd och ibland så fort att hon kan kräkas upp vatten.


Vi har försökt att övervaka när hon dricker så att vi sätter stopp när vi anser att det nock. Vi har försökt att dela upp lite i taget så att hon tar det lugnt när hon får vatten (Detta innebär att vi inte har vatten ståendes framme hela tiden). Vi har även tatt bort tuggben och diverse i några dagar för att se om det är detta som påverkar drickeriet men det är ingen skillnad.


Jag har funderat på om det handlar om konkurrans men det spelar ingen roll om den äldsta hunden är hemma eller inte.


Vi har försökt portionera upp vatten mängden hon behöver dagligen till några gånger per dag men då beteer hon sig som om hon har sahara i munnen och slickar på vått asfalt, blött gräs, till och med vått sand.


Jag vet att dom kan ha perioder när dom är valpar att dom är vattentokiga och jag vet även att det kan vara nånting med njurar eller diabetes.


Med det i åtanke så ska vi ringa och boka tid hos veterinären det första vi gör på måndag för ett urinprov och blodprov för att utesluta riskerna för sjukdom.


 


Men detta drickande gör rumsrenhetsträningen OMÖJLIG, vilket resulterar i en 7 månaders som fortfarande kissar inne i tid och otid.


Det som är förvånande är att hon inte har några problem med att hålla sig över natten (och jag är ingen morgonpigg person som kliver upp i ottan heller, vilket inte är något hon begär för hon går upp när vi går upp).


 


Vad kan vi göra mer?


 


Sen är fröken en TJUV som stjäler skor vare sig vi är hemma eller inte (JA vi försöker minimerna riskerna med skor på golvet, men ibland glömmer man !). Hon hämtar dom med förtjusning och tuggar inte på utsidan men drar dock ut sulan med förtjusning och slamsar sönder den....


Inte min sambos skor (förutom arbetsskorna), Men mina i alla dess former och färger. Smakar mitt fotsvett så gott?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om WellOk och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Hjälp! Älskar den ena hunden mer...   [3] 3 maj: Havsfruen 18 jun: Livet valp som inte lyfter på tassarna + vatten problem   [13] 17 mar: Nattisleo 29 maj: Lona Vill inte dricka vatten   [8] 26 jan: JamieJoe 27 jan: JamieJoe Hund som älskar andra hundar för mycket   [11] 24 jul: Recard 27 jul: Majala Hur ja älskar min sarplaninac   [2] 24 mar: bertil o dom andra 26 mar: Ayrin Älskar Träpinnar   [4] 21 jul: Fridolf15 24 jul: urrrk Stort problem! Bajsar i vatten   [18] 7 jun: maltezia 9 jun: Qela Hunden älskar alla - hur får vi bort beteendet?   [2] 16 maj: tantvovve 16 maj: DearHound hur mycket vatten skall ge per timme?   [3] 17 mar: rottiswoman 17 mar: rottiswoman
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Cavalier King Charles Spaniel | American Staffordshire Terrier | Dobermann | Fransk Bulldogg | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB