Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 augusti 2014 av Pudelägarn i övriga hundfrågor (25 svar)
Hjälp? Vad göra, avliva frisk hund?

Här kommer ett låååångt inlägg från en förtvivlad hundägare:


Vi har en glad, snäll och busig 4-årig mellanpudel men med vissa problem. Vi köpte honom som 6-mån valp (han var osåld och kvar i flocken och hade aldrig varit ensam förut) och vi insåg tidigt att han har mycket svårt att vara ensam hemma då han ylar väldigt högt och mycket stressat springer omkring i huset och kastar runt allt som är löst. Vi försökte så gott vi kunde (är inte erfarna hundägare) men läste på lite om ensamhetsträning (bl a hängnat in ett mindre område i huset där han är när vi är borta och tränat honom först mkt korta stunder).


Det hela blev något bättre men vi bestämde ändå att det var bäst om han fick gå på hunddagis på dagarna och bara vara ensam om vi är borta någon kväll och inte kan ta med honom. Han har i alla fall sen 10 månaders ålder varit på hunddagis tills i våras då vi tyckte det gick bättre och bättre för honom att vara ensam hemma och han fick då sluta på dagis. Jag har ett jobb som gör att jag kan komma hem på lunchen och vi har äldre barn som kommer hem från skolan ganska tidigt så han behöver inte vara ensam hemma mer än max 4 timmar åt gången. Vissa dagar jobbar jag också hemifrån så det är inte heller varje dag han är ensam. 


Nu till det stora problemet, det går sämre igen för honom att vara ensam hemma. Vi bor dessutom i ett villaområde med mycket små tomter och några grannarna har senaste tiden börjat komma med kommentarer om han skällande och ylande när vi är borta (låter riktigt högt och nästan som ylgråt), vilket förstås inte känns så kul varken för hunden eller grannarna. En annan anledning till att han fick sluta på hunddagis är att det kostar ca 25 000 kr per år så vi tycker det är väl dyrt och är därför inte jättesugen på att sätta in honom där igen. 


Till detta hör också problem nr 2 och det är att han är aggressiv mot andra hundar. Vi har även här försökt läsa på så gott det går och försökt träna honom man han är väldigt dominant och vill utmana (anfalla) hundar när han ser dem. Vi jobbar hela tiden på detta men problemet är kvar (om än mindre än tidigare) och vi vill inte ex. låta yngsta barnet gå ut med honom utifall han skulle möta en hund och detta gör också att det inte är så lätt att hitta någon som kan sköta honom när vi är borta. Han kan också vara orolig och skällig inne om han är ex. i en lägenhet med mycket olika ljud.


På hunddagis har de förstås också haft visst problem med hans hundilska men genom att hålla honom väldigt kort så har det gått ganska bra. De har fått ta ihop det med honom ett antal gånger men han skulle aldrig svara emot eller ge sig på en människa så det har gått ganska bra ändå säger personalen där. Han verkligen älskar alla barn och vuxna men som sagt inga hundar eller andra djur. Han är också kastrerad men det har inte gjort någon skillnad. 


Min fråga är vad ska vi göra? Försöka hitta ett nytt hem? Vi älskar verkligen honom och det känns inte rätt att avliva honom men känns också fel att låta honom flytta till ett nytt hem. Man vet ju aldrig hur han kommer att få det där och är så rädd att han ska bli en omflyttningspokal genom att han inte är helt lätthanterlig. När man skaffar hund tar man ju på sig ett livstidsansvar men vad ska vi göra? Hjälp och råd önskas från er hundvana läsare. Vad skulle ni göra? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Pudelägarn och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp mig välja ras!   [6] 30 sep: UrOchSkur 1 okt: Anneli HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Akut hjälp! Mina föräldrars pudel bet min mamma.   [6] 9 sep: Villetycke 23 sep: Ayrin Valp som biter barnen HJÄLP   [4] 11 aug: sarah_jkpg 22 sep: TFreya Frisk mager hund!   [5] 5 jul: Gitte.S 6 jul: Draghund Avliva 4-årig hund eller flera operationer? PANIK   [5] 24 jun: hejhej 25 jun: Draghund Tips på frisk, "tyst" ras, utan jaktinstinkt   [9] 13 jun: linn79 20 jun: linn79 Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272 Avliva eller inte?   [3] 24 apr: Masta ace 27 apr: Draghund Hjälp mig hur jag ska tänka..   [3] 4 apr: Humlan12 8 apr: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Dobermann | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever | Schäfer | Grand Danois | Labrador Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB