Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 augusti 2014 av Busungen i valpforum (33 svar)
Valp som vaktar mat - hjälp?

Hej allihopa!


För strax över tre veckor sedan skaffade jag en liten goldenhane. Han var då ganska precis 8 veckor. Han är underbar på många olika sätt: lugn, trygg i sig själv, framåt och väldigt social. Han har dock en ovana - han ska smaka på allt! När vi är ute stoppar han allt  han hittar i sin lilla krokodilmun. Det var redan svårt då att plocka ut allt men för strax 2 veckor sedan började han att morra. 


Jag gjorde då som jag läst hundexpetren Fredrik Steen skriva: jag ignorerade det. Men det blev bara värre och han började hugga efter min hand. Då kände jag att jag inte kunde ignorera det längre. Jag tog tag om hans nos, tittade honom i ögonen och sa "lägg av". Efter att jag upprepat detta 3-4 gånger avtog huggandes och morrandes minskade.


Allt verkade gå åt rätt håll, men så blev Sammi sjuk och började bajsa inne på natten. Detta hände för en vecka sedan. Det handlade inte bara om en liten hög, utan det var 4-5 stycken och de var alla lösa. Jag tyckte så synd om honom, han hade aldrig bajsat inne utan alltid varit duktig på att göra det ute.


Hursomhelst, jag satte honom på ris-kyckling diet med morrotspure men gav honom aldrig stora portioner, utan små med korta intervaller istället. Det var då det första morrandet i samband med mat började. Glupsk som han är så slängde han sig över maten och skålen flög ofta iväg, så jag höll i den för att hjälpa till. Jag rörde aldrig honom, kanske jag borde tilläga. 


Men då han morrade lade jag honom på rygg och "skällde ut" honom. En knapp minut senare gav jag tillbaka maten och fortsatte hålla i skålen. Inget mera morr. Men igår fick han tag på ett kycklingben och då jag skulle ta det ifrån honom så gissa vad? Mera morr och hugg efter min hand. Jag lade honom på rygg då också och gav honom sedan någonting han får tugga på. 


Nu nu till min fråga: vad kan jag göra för att få bort det här beteende? Och vad bör jag absolut inte göra i sådana situationer? 


Jag kanske borde tilläga att jag aldrig tar någonting ifrån honom utan att ge någonting i utbyte, så om han tuggar på en strumpa bytar jag den till exempel mot ett tuggben. Och sedan i går började jag träna "vänta" och "var så god". Kan det hjälpa någonting? 


 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Busungen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med ljudrädd hund!   [2] Igår: Denverino Igår: Denverino Koppelgåendet... Behöver hjälp...   [1] 8 jan: Madicken13 9 jan: Draghund Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli Hjälp och tips sökes.   [2] 18 nov: Nemo. 22 nov: Anderhund654 Inkallning: hjälp   [4] 17 nov: Snackis 18 nov: Snackis Hjälp, bitig valp.   [4] 9 nov: Cole 10 nov: Ayrin Hjälp mig välja ras!   [6] 30 sep: UrOchSkur 1 okt: Anneli HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Akut hjälp! Mina föräldrars pudel bet min mamma.   [6] 9 sep: Villetycke 23 sep: Ayrin Valp som biter barnen HJÄLP   [4] 11 aug: sarah_jkpg 22 sep: TFreya
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Schäfer | Grand Danois | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Siberian Husky
© 1998-2022 Enfinia AB