Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
31 augusti 2014 av Zarjess i sjukdom & hälsa (5 svar)
Hudproblem hos hund, allergi eller ohyra/skabb?

Mina föräldrar har en drygt ettårig långhårig dvärgtax som alltid varit jättefin i pälsen. Men nu senaste tiden så har han tappat jättemycket päls och har lite utslag. 


Det började på halsen och har fortsatt under magen och lite grann på ett bakben. Han kliade sig en del tidigare och även min hund så efter telefonkontakt med veterinär fick vi Stronghold att behandla de med för att det kunde vara skabb. 


Men ju mer jag funderar på det så tror jag inte att det är någon form av skabb eller ohyra för det är bara han som tappar päls och har utslag. Min hund visar inga såna symptom och de är tillsammans väldigt mycket.


De har inte bytt foder men däremot så började de ge lite laktosfri mjölk på torrfodret (Royal canin för kastrerade hundar) för att han åt dåligt. 


Naturligtvis ska veterinär kontaktas till veckan igen, men jag undrar om det är någon som vet vad det skulle kunna vara?

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Zarjess och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Klåda. Ohyra från igelkottar?   [2] 21 okt: z_Welsh 22 okt: z_Welsh kan det vara Skabb? ohyra? allergi?   [4] 17 maj: z_Welsh 23 maj: PonBol Återkommande hudproblem   [6] 21 nov: Jakob1992 22 nov: Anneli Allergi test innan hundköp   [0] 25 feb: annaf85 Japansk spets vs Tysk spets - allergi?   [3] 23 sep: drainer 26 okt: Nybörjare Någon som "botat" allergi med egen mat?   [5] 1 maj: jh82 3 maj: Puddingpastejn Allergi och utredning?   [11] 9 jan: Frihannisaac 16 mar: Svea58 Cane corso - allergi   [0] 11 nov: Tidde hund med atopi-allergi   [1] 1 sep: anna_staff 1 sep: Lena och vildingarna Frågor om allergi - utredning och Apoquel   [0] 23 dec: Mallans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Border Collie | Chinese Crested Dog | Schäfer
© 1998-2023 Enfinia AB