Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 september 2014 av Bror Duktig i sjukdom & hälsa (9 svar)
Fästingmedel, vilket

Mitt fästingmedel (Exspot) tog slut så här på slutet av säsongen, så jag ska köpa nytt tills jag ska behandla om om en vecka.


Nu funderar jag på att skaffa annat medel.


Jag har haft Exspot, och det har räckt med halv dos för min hund. Det betyder att en ask för 379 kr har räckt i 6 månader.


Sedan läser jag att Fipronilsorterna är mildare, så då måste jag kanske ta full dos för effekt och då blir det mer än dubbla priset.


Tänkte att jag kanske skulle testa med Exproline som är billigast, men det är andra fyllnadsmedel i den. Jag vet inte om de har någon inverkan på effekten, eller om de kanske är mer farliga än Frontline (det ser ju ut att vara lösningsmedel).


Så jag undrar om ni som testat olika Fiprolin-preparat har märkt någon skillnad.


Jag undrar också vad som är skillnaden på Frontline Vet och Frontline Comp.


Jag är beredd att betala mer om det visar sig att något dyrare är så mycket bättre, men vill inte betala mer än dubbelt mot nu, för något som inte är bättre eller sämre än Exspot. Detsamma om dyrare/billigare av Fipronilsorterna.


Jag behöver inga tips om tjärschamopon och liknande. Jag har gått igenom allt sådant genom åren (vitlök innan man visste att det också var farligt, tea tree oil, B-vitamin, alger, ngt så dumt som bärnsten, bockhornsklöver på kastrerad tik (påverkar fertiliteten så används ej på tikar som ska avlas på), sprayer på dekokter och liknande schampon), och det räcker inte. Dekokter och schampon har fått mina hundar att må mycket dåligt då de inte klarat att stå ut med att lukta fyspray eller tjära eller tea tree oil. Det utsätter jag dem inte för mer. Däremot räcker det med en fästing för att bli sjuk, så om jag bara får bort 90 % så är det för kass. Jag har helt gett upp och kör gift. Min förra hund fick inget till slut, eftersom hon hade svåra immunsjukdomar och överkänsligheter och jag inte ville påfresta med kemikalier. Fick plocka och rensa så gott det gick, samt testa borrelia emellanåt (hon hade aldrig antikroppar som tur var).


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Bror Duktig och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Nosework , vilket kommando   [5] 18 jan: Tira Ros 7 feb: tant gredelin vilket torrfoder är bäst av dessa två?   [5] 4 feb: duende 5 feb: pipilotta vilket torrfoder är bäst?   [7] 31 jan: Bamselina 20 jul: Borzoi Vilket foder till en agilityhund?   [2] 17 aug: violetta 23 aug: violetta Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 13 aug: duende 13 aug: Anneli Vilket skär till Moser max 45   [0] 27 mar: Tovis21 Vilket torrfoder anser ni är bäst till er schäfer?   [2] 3 aug: Carold 4 aug: Carold Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 19 feb: duende 4 mar: Voff 92 Bra Valpfoder? Vilket väljer man?   [1] 14 nov: Sandra99 19 nov: Sezziyanen Osteochondros, 8 mån schäfer, vilket foder?   [9] 10 maj: nenners 15 maj: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Flatcoated Retriever | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB