Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 september 2014 av FiddeWH i lydnadsforum (7 svar)
Kan man börja tävla för tidigt? (Lydnad)

Jag har en fundering!

Jag har tränat lite lydnadsmoment till och från med min portugisiska vattenhund (1,5) sedan han var liten. Inget superseriöst, men som det ser ut just nu så kan han genomföra alla moment hyfsat. Jag har varit sugen på att börja tävla i lydnad sedan jag skaffade honom men eftersom vi inte riktig kommit igång med träningen har det skjutits på framtiden.


Nu har jag hittat tävlingar nära mig (kan inte ta mig så långt) och vi har börjat träna lite mer seriöst. Det är två tävlingar på samma ställe (en lördag och en söndag) och jag funderar lite på att anmäla mig till söndagen (bara titta på lördagen) eller att anmäla till båda. Eller ingen av dem.

Det jag är lite orolig för är att man kanske framstår som "dum" om man kommer med en hund som utför alla moment, men inte så perfekt som det ska vara i lydnaden. Vad händer om han gör helt fel i ett moment? (T.ex. släpper apporten för tidigt) Vissa kanske tycker jag börjat tävla för tidigt?

Jag skulle vilja göra detta mest för tränings skull och för att det är kul. Få känna på hur det är och komma över den där lilla spärren jag har med just första tävlingen (innan man vet exakt hur det fungerar). Skulle det gå bra är det ju ett plus i kanten men det är kanske inte målet första gången.

Just nu tävlar vi en hel del i rally så situationen med mycket hundar och liknande är inte ny för honom. Tävlingen/arna är i början av november så jag har ett tag till att slipa på momenten. Vi kommer även vara med på en träningstävling innan det är "på riktigt".

Hur hade ni gjort? :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om FiddeWH och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Startklass lydnad   [4] 11 sep: Mira och Esther 12 sep: aenima Hund med driv till lydnad/spår   [0] 21 sep: Nyny Är det för tidigt att ta med valp på middag?   [4] 28 jul: Emmastog 30 jul: Draghund Berner sennenhund som SAR/sök avancerad lydnad   [8] 27 jun: Nikkenyfiken 29 jun: Nikkenyfiken Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Belöning och lydnad.   [2] 11 jun: gurkemja12 12 jun: gurkemja12 Hund för Freestyle och Lydnad   [4] 7 feb: future 11 feb: future bichon frise 7 mån väcker mig tidigt   [6] 12 apr: blanca79 27 apr: Voff 92 Börja träna agility   [4] 18 feb: MartaV 26 mar: Xeleag24 Hur börja - skiddrag med aussie   [9] 11 dec: DaViftMama 15 dec: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Golden Retriever | Chihuahua | Nova Scotia Duck Tolling Retriever
© 1998-2022 Enfinia AB