Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 september 2014 av Tull i foderforum (1 svar)
Gammal hund och foderbyte. Happy dog?

Jag har fyra hundar, tre st 8 åriga tikar och en 13 årig hane. Förr åt de olika foder. Hanen royal canin, en tik pro plan, en tik beneful och den nya tiken fick sitt foder hon hade hos förra ägaren, fullkost från livsmedelaffär. Hanen började spy upp sin mat och jag provade ge fullkost, den fick han behålla. Rådfrågade veterinär och veterinären sa att jag skulle fortsätta med det. Senare pga ekonomi så fick de andra två tikarna gå över till fullkost de med. Min ena tik som är kräsen har aldrig ätit ett foder så bra men jag ahr alltid fått för mig att det är skitfoder egentligen, baserat på priset. Jag är väldigt dåligt insatt i foder.


Nu är det så att jag funderar på att gå över till seniorfoder till min hane. Han är ändå 13 år och jag vill att han ska hålla så länge som möjligt. Han har inga direkt problem med fullkost, han har spytt några gånger för ett tag sen men det kan bero på något annat virus kanske men sen är han ganska duktig på att slänga i sig maten så numera häller jag på lite vatten så äter han saktare. 


Fodret jag tänkt köpa är Happy dog senior. Även Happy dog Nya zeeland kan vara bra för äldre hundar med känslig mage har jag fått höra. Med hans eventuella foderbyte funderar jag även på att byta till tikarna med och där klurar jag på Happy dog Africa. Jag läser innehåll och vad det är bra för i broshyrerna, jag har lyssnat till försäljarens råd. Jag vill veta hur andra upplever Happy dog. Än så länge har jag bara hört bra och att hundarna verkligen gillar det.


Så släng hit med vad ni har för info och råd. För jag bör väl byta till senior till min hane? Borde jag kanske gjort för längesen. Han är en Jack Russell förresten. 


Varför jag tänker africa till tikarna är för jag vill försöka ha samma foder och det ska tydligen vara väldigt smakrikt som passar min kräsna husky kanske och även spannmålsfritt som passar min terriertik som är ganska känslig för det. Spannmål finns väl i fullkost men hon pallar det fodret. Doggy får hon jätteont i magen av tex. Min blandrastik kan äta vad som helst, mage av stål. ;)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tull och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Gammal Tollare och återhämtning   [6] 11 jun: PerHo 11 jul: cio Foderbyte Purina vs Royal   [3] 23 apr: Lejla & Ozzy 24 apr: Lejla & Ozzy Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Gammal kastrerad hanhund, kåt yngre hund   [1] 26 jun: Bellanboll 26 jun: aenima Blodigt slem i avföring, för snabbt foderbyte?   [7] 21 jan: Toshi 22 jan: Puddingpastejn Testikel tumör/12 år gammal hund   [4] 12 jul: doglight 12 jul: Anneli Klicka in gammal hund   [3] 12 jan: Folkilsken 13 jan: Draghund Att köpa 14 veckor gammal hund. Hjälp!   [5] 29 aug: Rux 30 aug: Gurkans Epilepsi gammal hund   [1] 14 dec: buviti 15 dec: bes Gammal hund rädd vid kloklipning   [2] 22 sep: söderkatten 22 sep: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chinese Crested Dog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Grand Danois | Finsk Lapphund | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB