Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 oktober 2014 av ALG i övriga hundfrågor (20 svar)
Min hund är reserverad mot människor och barn

Hej,


Jag har en blandrastik (boxer, amstaff, dobermann) på snart 1 år.


När jag hälsade på henne hos "uppfödaren" kunde jag inte se någon som helst tendens till att hon skulle vara rädd/osäker men efter att jag fått hem henne var hon i princip rädd för allt.


Andra hundar ville hon inte hälsa på utan undvek helst, detta var inget jag reagerade någon nämvärt över då jag inte ser det som ett problem.


Däremot när någon barn ville klappa eller att någon annan människa, främst män, pratade med henne eller kolla på henne så börjar hon morra.


Till en början försökte jag lugna henne men jag märker att detta är i grund och botten rädsla och mitt medlidande fungerade inte.
Hur kan man få henne att komma över sin rädsla och misstänksamhet mot nya människor/barn?
Jag vill att hon ska kunna acceptera andra människor, och det behöver inte betyda att dom ska klappa henne men folk måste kunna prata med mig/henne utan att hon morrar och skäller.
Angående barn, är det fler som har denna erfarenhet och att det kan gå över?
Nu kan hon gå förbi barn utan att morra och barn hon träffat flera gånger får komma fram och klappa henne lite men jag ser på henne att hon är misstänksam.
Här om dagen vart hon klappad av två barn (ca4- 5 år) som fick ge henne godis och hon verkade tycka det var ok. Efter ett tag började hon hoppa mot dom och mot ena barnet morrade hon också i själva hoppet och jag fick känslan av att hon var ute efter att bita honom.
Hon har alltid varnat genom att morra innan om hon inte vill att nån ska komma nära men denna gång var hon tyst vilket känns lite läskigt.


Efter sitt första löp vid 7 månader började hon också göra utfall mot hundar vi går förbi, hon beter sig väldigt aggressivt och dom gånger hon fått komma fram eskalerar hennes betéende. Dock har jag upptäckt att detta endast gäller i koppel, är hon lös är det inga problem bortsett från att hon kan vara lite rädd och vill gärna hoppa på mig för att söka skydd efter ett tag leker hon fint.
Därför har jag dragit slutsatsen att hon är rädd och osäker kring andra hundar och vi tränar mycket med klicker för att motverka detta utan resultat. Nu upptäckte jag sen en tid tillbaka att hon är skendärktig så jag vet inte om de är det som är orsaken till att det inte blir några framsteg.


Hoppas någon orkar läsa hela min text och har lite tips och råd att komma med, just nu känns det (som det lät kan göra) lite hopplöst och misslyckat.
Vill ju gärna kunna ha med min hund när jag träffar folk och kommer förmodligen skaffa barn inom några år men vet inte om man vågar?


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om ALG och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Glad valp blev trampad på - nu rädd för människor   [2] 29 okt: Happier 30 okt: pipilotta Aggressiv hund mot människor   [7] 8 aug: Aset1995 9 aug: Torparinnan Kan Seresto vet vara skadligt för oss människor?   [3] 17 maj: Siggesdotter 20 maj: Skiton Vildsvin angriper människor!   [20] 29 nov: hundöga återkomst 2 dec: Ingrid W Varför slickar hundar på människor egentligen?   [7] 31 okt: Ginza Schäfertik 11 nov: Emmksthlm Hugger i luften mot människor   [5] 11 sep: Emelnils 11 sep: s0me0ne Undersökning- hundar som är rädda för människor   [20] 13 aug: Hundtränar´n 15 aug: kacher Otrevliga människor   [10] 17 jun: Bruttis 17 jun: Ayrin Hunden reserverad pga arbetspendling?   [5] 26 dec: Marilén 27 dec: Marilén Valpen skäller på både människor och hundar   [2] 7 aug: MeBe 8 aug: Myra
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shih Tzu | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Golden Retriever | Fransk Bulldogg | Chihuahua
© 1998-2021 Enfinia AB