Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 november 2014 av samka i skaffa hund
Barn och vakt är sällan en lyckad kombination!

Vi har själva haft brukshundar i många år, hundar med mycket vakt i sig och av erfarenhet kan jag säga att tillsammans med barnen (vi har tre barn) så blev det problem. Inte med våra barn, som är uppväxta med hund, men så fort deras kompisar kom innanför dörren.


Våra hundar aktiverades mycket, vi visste vad vi hade i kopplet och vi tog även vårt ansvar och var ALLTID närvarande när barnens kompisar kom hem till oss. Varje gång de kom innanför dörren, var jag eller min man med för att situationen skulle fungera. Och hur mycket vi än älskade våra hundar, så kan jag lätt erkänna att just det valet av hund kanske inte var så särskilt lyckat tillsammans med barn och det liv som det medför. Att alltid vara på sin vakt och att alltid ha 100 procents koll på sitautionen (det räcker med så lite, brukshundar reagerar ofta omedelbart) tar på krafterna, familjen och även på hundägandet.


Vi hade belgisk vallhund. En hund med mycket vakt och skärpa. Jag har sagt det förut och jag säger det igen – hur mycket jag än älskar belgarna så blir det en annan ras nästa gång. Vakten passar inte med barn, i lägenhet och mitt i stan.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om samka och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Letar hundvalp Chihuahua eller pomeranian   [8] 17 jul: Manniz 24 jul: Manniz Vilken ras letar jag efter?   [1] 9 jul: emla 9 jul: Lona Hundras? ”Vakthund”, icke dreggel, låg energinivå   [4] 25 dec: samoa 30 dec: Wotan Hundras passande i barnfamilj   [6] 26 mar: idaerixxn 31 mar: hundöga återkomst Vakthund, vilken ras?   [49] 20 feb: BondBrud 10 mar: BondBrud Rädd för stora hundar! Letar snälla stora vänner.   [0] 11 maj: TonyBlomqvist Letar stor hund i lite mindre förpackning   [26] 23 sep: KarinaF 6 okt: emellaya Letar schäfervalp   [7] 18 maj: Ginza Schäfertik 19 maj: s0me0ne Vad letar jag efter?   [5] 30 sep: Tequilalina 30 sep: Madde88 Letar seriös pitbull uppfödare!   [18] 28 jul: Janemikaela 26 jul: s0me0ne
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Chihuahua | Pudel | Shetland Sheepdog
© 1998-2021 Enfinia AB