Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 december 2014 av feallans i valpforum (49 svar)
När/hur börjar han sova hela natten?

Hej!


Jag har en liten 4a månaders fralla-valp hemma. Har haft han hos oss i 4veckor idag. 
Han är inte rumsren än men han (och vi:P ) kämpar på. Han e duktig för det mesta och försöker säga till, men ibland fattar inte husse och matte riktigt :P 

Han är en väldigt duktig valp men jag behöver lite råd och tips angående nätterna.


Han verkar ha en inbyggd klocka - strax innan 3 och 6:50 så vaknar han och sitter och tittar på mig. Han sover på golvet, han har en väska som han älskar som han mestadels går bort och sover i, sen har han en bädd precis nedanför mig där jag lägger ner min hand/arm så han oftast somnar om. 
Men jag undrar om jag "klemar" bort honom? Han är INTE osäker här hemma och inte osäker med oss. Så några nätter har jag nu när han kommit upp inte lagt ner min hand utan bara pratat med honom och sagt typ "nej gubben, det är natt, du kan gå och lägga dig" och då har  han gått och lagt sig igen. 
De flesta gångerna vid 3 så går jag ut med honom för jag tror att det är därför han vaknar, men vid 2nätter har jag "nattat" om honom och det har gått bra. Borde jag försöka undvika att gå ut med honom vid 3 och hoppas på att han tillslut fattar att han ska sova vidare eller vad tycker ni? 


Vardagen varvar vi. Vissa dagar övar vi socialträning - han får följa med på allt. Igår åkte vi bil rätt länge och sedan var han med på IKEA. Så idag kör vi en lugnare dag hemma där han får återhämta sig. Då låter jag mestadels att han får träna på att "vara hemma och ha det lugnt (tråkigt?) :P . 
Varje dag övar vi - torka tassarna ordentligt, ligga på rygg, klippa klorna, borsta tänderna och liknande. Sedan blir de korta övningar som "vänta" och "kom hit". 
Så jag tror vi har en lagom och bra vardag.
Men vid 20:30 oftast så somnar han och sover tungt, "väcker" honom vid 22 och tar han på sista kissrundan.


Blev väldigt rörigt det här känner jag, svårt och formulera sig :) 

MEN.. vill alltså ha era tips och råd och funderingar på hur/när han kommer sova på nätterna?


Jag vill understryka att jag inte vill stressa fram något utan mer bara nyfiken på om det är naturligt att han fortfarande vaknar på nätterna?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om feallans och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Rädd för ljud på natten   [2] 13 aug: z_eggis 13 aug: z_eggis Vår staffe har börjar 'markera' mot barnen.   [16] 17 maj: AmstaffD 23 maj: Hortensia Ligger er hund stilla på natten ?   [7] 4 nov: melvin13 24 nov: Halvtand Svårt komma till ro på natten , förstorad prostata   [4] 3 nov: melvin13 3 nov: melvin13 Säga till och torr på natten?   [2] 26 jun: hejsansvejsan! 26 jun: hejsansvejsan! Är det tonårsperioden som börjar?   [7] 16 jan: hejsansvejsan 22 jan: hejsansvejsan Hund som bajsar och kissar inne på natten   [5] 20 dec: Bamse206 23 dec: Ayrin Parson Russell vaken och orolig på natten?   [2] 8 nov: andreasonfire 8 nov: andreasonfire Valp diarré endast på natten?   [2] 27 jul: LillaLoppan 27 jul: Lona Otroligt rastlös på natten, -vill ha råd!, snälla!   [12] 8 maj: Channy 29 maj: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Pudel | Golden Retriever
© 1998-2023 Enfinia AB