Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 december 2014 av ollehelgesson i lydnadsforum (5 svar)
Lagotto har blivit "lite" för beskyddande

Ja som titeln lyder har min lagotto börjat bli lite överbeskyddande, känns det som... Vi har haft honom i någon månad bara och han har flyttat från landet till stan vilket kan vara en stor skillnad men det känns som att han borde ha vant sig. Jag får känslan av att han har förändrats mycket från den hund vi träffade på kenneln till den han är idag och inte till det goda tyvärr. Han är 2 år om det är relevant.


När det kommer nya människor in i lägenheten med oss så springer han mot dem och skäller och skrämmer upp gästerna väldigt mycket. Jag har testat med att jag hälsar först på gästerna och sedan ger jag dem en hundgodis som de sedan får ge hunden men det har inte funkat som jag hoppades. Senaste gången detta hände stängde jag in honom i ett rum och visade att jag hade kontroll på situationen, det var en stor skillnad, han kom ut från rummet och skämdes ocg var mycket vänlig.


Även när jag är ute och går med honom kan han helt plötsligt ryta till och skälla mot folk. Senaste gången var att en kom förbi joggandes och jag tror att hunden blev förvånad och rädd. Detta är otroligt jobbigt och faktiskt lite skämmigt eftersom att jag fick en liten utskällning av joggaren.


Är han bara osäker? Vad ska jag göra? Jag gör allt för att vi ska han en bra relation hemma vilket vi har men när vi är ute och går tycker jag att det är svårt att komma på en lösning för att han ska vara lugn och vänlig.


p.s Han har aldrig bitit någon eller gjort någon sådan attack utan han försöker endast att skrämma främmande människor.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om ollehelgesson och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Helfoder blivit paté...?   [2] 25 maj: pipilotta 10 aug: pipilotta Tik blivit arg efter död valp   [5] 2 apr: Pelle Swedberg 4 apr: Ayrin Varför har det blivit så här på forumet??   [14] 2 okt: pipilotta 13 dec: Dorra Hund blivit trött   [3] 14 mar: melvin13 14 mar: Draghund Lugn hund blivit aggressiv vid hundmöte   [7] 2 feb: Ossiander 3 sep: Mira och Esther Schapendoes eller lagotto?   [9] 5 jan: Popdog 9 jan: mustaschnos Lagotto för parning   [4] 22 okt: christinefalk 23 okt: christinefalk Lagotto Cockerspaniel   [2] 20 feb: smulisa 21 feb: smulisa Värdena blivit sämre, början till slutet...   [6] 14 okt: Sofie & Zsandor 15 okt: STB Pudel lagotto blandning   [8] 8 apr: pugotto 2 okt: pugotto
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Pudel | Labrador Retriever
© 1998-2023 Enfinia AB